Ingredients per a quatre persones:
900 grams de patates
150 grams de xoriço picant
½ pebrot vermell
½ pebrot groc
1 pebrot verd
1 pastanaga
2 cebes mitjanes
4 grans d’all
2 tomàquets
120 grams de bolets frescos
1 copa de brandi
1 fulla de llorer
Julivert
Sal
Pebre
Elaboració:
Tallem totes les verdures a daus petits.
Posem a sofregir la ceba fins que es torna transparent i hi afegim l’all i la pastanaga. Deixem coure fins que la ceba comenci a agafar color.
Tot seguit afegim els pebrots i el tomàquet ratllat.
Passats deu minuts hi posem el brandi i deixem evaporar l’alcohol.
Incorporem el xoriço pelat i tallat a daus. Remenem i deixem coure durant cinc minuts.
Afegim les patates esberlades i ho deixem coure cinc minuts, i després hi afegim l’aigua calenta fins a cobrir-ho.
Deixem fer la xup-xup a foc lent, remenant de tant en tant.
Si cal, hi afegim aigua.
Passats deu minuts aromatitzem amb pebre negre acabat de moldre i la fulla de llorer.
Saltegem els bolets en una paella i els hi afegim.
Quan les patates estiguin cuites parem el foc i ho deixem reposar cinc minuts.
Emplatar i llestos!
D'això no n'he menjat mai. Un dia ho he de provar....si l'estómac m'ho permet, és clar!!!
ResponElimina