dijous, 13 de març del 2014

Llenguado amb gambes



Ingredients per a quatre persones:

4 llenguados a filets
16 gambes
Sal pebre
Formatge ratllat

Per a la salsa:

200 grams d’escamarlans
15 grams de farina
70 grams de mantega
300 mil·lilitres de llet
Colorant

Acompanyament:

Espàrrecs verds
Germinat de ceba

Elaboració:

Pelem les gambes.
Netegem el llenguado i salpebrem lleugerament.

S’embolica cada una de les gambes amb un filet de llenguado. Podem fer servir un escuradents per tancar-ho.

Untem amb mantega una safata per anar al forn. Hi col·loquem el rotllos de llenguado, procurant que no es toquin.

Amb una paella fregim els escamarlans. Un cop freds els pelem; Poseu els caps en un morter i xafeu-los. Tot seguit ho poseu a la paella amb 50 grams de mantega, remeneu bé i després passeu-ho tot per un colador xinés.
En la mateixa paella hi posem la resta de mantega i fem una beixamel amb la farina i la llet. Corregim de sal i pebre i també hi afegim el suc del caps dels escamarlans. Posem un polsim de colorant i hi afegim els cossos dels escamarlans prèviament tallats ben petits.

Salseu el peix, afegir el formatge ratllat i posar al forn, prèviament escalfat, a 200 graus fins que sigui cuit

Escaldem els espàrrecs amb aigua durant deu o dotze minuts i refredem per aturar la cocció.


Emplatem el peix acompanyat dels espàrrecs i el germinat.








2 comentaris: