dijous, 6 de febrer del 2014

Bunyols de bacallà




Ingredients per a quatre persones:

200 grams de bacallà dessalat
150 mil·lilitres d’aigua de coure el bacallà
100 grams de farina de blat
50 grams de llard
2 ous
2 alls
Julivert
Sal
Pebre
Nou moscada
Oli
1 culleradeta de llevat en pols
1 rajolí de llet
1 fulla de llorer

Elaboració:

Esqueixar una mica el bacallà salat a fi de poder-lo dessalar més de pressa. Posar-lo amb aigua freda a la nevera. Durant un parell de dies canviar-li l’aigua tres o quatre vegades.

Posar el bacallà amb aigua amb una fulla de llorer a foc suau, evitant que bulli. Quan estigui cuit treure’l del foc i deixar-lo reposar fins que estigui tebi. Tot seguit colar-lo. 

Guardem 150 mil·lilitres d’aquesta aigua, ho posem al foc amb el llard. Quan arrenqui el bull hi afegim la farina i el llevat, sense parar de remenar amb una cullera de fusta fins obtenir una massa que es separi del pot. 

Fora del foc hi afegim els ous batuts, de mica en mica, sense parar de remenar.

Posar el bacallà en un vas batedor amb un rajolí de llet i triturar fins deixar-ho ben fi.

Afegir-ho a la barreja anterior juntament amb els alls xafats, el julivert picat, un polsim de pebre i la nou moscada. Rectificar de sal, si cal.

Escalfar oli en una paella i fer unes boletes amb la massa ajudant-nos amb dues culleres i fregir fins que estiguin daurades. Posar-les sobre paper absorbent per tal de treure l’excés d’oli i servir acompanyat d’una amanida.

























5 comentaris:

  1. Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau!
    Si seguiu a aquest ritme en dos mesos tindrem la llista acabada ;)

    ResponElimina
  2. Nyam nyam... bunyols de bacallà... els meus preferits....

    ResponElimina
  3. Pere, ja els vam fer ahir a la nit, els he deixat provar a tota la família i han tingut molt d'exit. Diu ma germana que li han entusiasmat i els meus pares diuen que quan tingui la casa nova volen que els en faci pel dinar de la inauguració. Imagina't quin exit!!!!

    ResponElimina
  4. Estic content del teu èxit!!! Felicitats!

    ResponElimina