dimarts, 25 de febrer del 2014

Bacallà amb ceba




Ingredients per a quatre persones:

4 talls de morro de bacallà dessalat
2 quilos de cebes
Sal
Oli
Farina

Per l’acompanyament (opcional):

200 grams de camagrocs
4 carxofes
1 all
Julivert

Elaboració:

Tallem la ceba en juliana fina, la posem en una paella amb oli abundant i a foc lent amb un polsim de sal. Ha de quedar daurada, per tant, remenarem sovint perquè no se’ns cremi ni s’enganxi.

Enfarinem el bacallà i el posem a fregir en una paella amb oli abundant pel cantó de la pell. Deixar-lo enrossir i sense girar-lo, amb una cullera li anem tirant oli per sobre, d’aquesta manera no caldrà girar-lo. Ha de quedar melós.

Posem el bacallà cuit en una safata  i per sobre hi posem la ceba confiada tot trien l’excés d’oli.

Per l’acompanyament (opcional):

Per fer les xips de carxofa, primer trèiem totes les fulles dures deixant només els cors. Tot seguit els tallem a làmines fines i ho daurem en oli ben calent. Quan les trèiem del foc i afegim una mica de sal.

Saltegem els camagrocs amb una mica d’all i julivert.


Emplatem i bon profit!








4 comentaris: