Ingredients
per a sis persones:
1
cap de rap
1
fetge de rap
2
pastanagues
3
cebes tendres
3
tomàquets madurs
2
porro
Julivert
1
fulla de llorer
1
tros d’api
6
grans de pebre negre
3
grans d’all
1
vas petit de vi blanc
2
ou
50
grams d’ametlles torrades
1
barra de pa sec
18
cloïsses per decorar
1
cullera de sucre
Elaboració:
Netegem
el rap i el tallem en quatre o cinc porcions.
Posem
aigua a bullir en una olla juntament amb el porro, les pastanagues, una ceba, la
fulla de llorer, l’api i el pebre i ho deixem bullir entre trenta i quaranta
minuts. Escaldem el fetge i reservem. Parem el foc i ho deixem refredar.
Piquem
ben petites les dues cebes restants, el porro, un gra d’all i ho sofregim. Quan
es comenci a enrossir hi afegim el tomàquet triturat, el sucre i la sal.
Colem
el caldo i hi afegim el tall que queda entre les espines, el sofregit i deixem
que arrenqui el bull. Aleshores afegim el pa tallat a trossets. Quan sigui tou
l’esmicolem amb un batedor manual i ho deixem coure trenta minuts.
Batem
l’ou i fem una picada amb les ametlles, dos grans d’all, julivert i el fetge.
En
un pot posem una mica d’aigua, el got de vi i les cloïsses i ho fem bullir fins
que les cloïsses s’obrin. Parem el foc i reservem.
Quan
faltin uns deu minuts per acabar la sopa incorporem el suc de coure les
cloïsses, els batuts i la picada, sense parar de remenar per tal que no
s’enganxi.
Servim
calent, decorem el plat amb les cloïsses, julivert picat i un fil d’oli d’oliva
verge.
Ostres, quin canvi de look! :)
ResponEliminaBego
Quina bona pinta que fa aquesta sopa. Segur que deu ser boníssima.
ResponEliminaA casa ens agrada molt!
Elimina