dissabte, 21 de juny del 2014

Sopa de rap




Ingredients per a sis persones:

1 cap de rap
1 fetge de rap
2 pastanagues
3 cebes tendres
3 tomàquets madurs
2 porro
Julivert
1 fulla de llorer
1 tros d’api
6 grans de pebre negre
3 grans d’all
1 vas petit de vi blanc
2 ou
50 grams d’ametlles torrades
1 barra de pa sec
18 cloïsses per decorar
1 cullera de sucre

Elaboració:

Netegem el rap i el tallem en quatre o cinc porcions.
Posem aigua a bullir en una olla juntament amb el porro, les pastanagues, una ceba, la fulla de llorer, l’api i el pebre i ho deixem bullir entre trenta i quaranta minuts. Escaldem el fetge i reservem. Parem el foc i ho deixem refredar.
Piquem ben petites les dues cebes restants, el porro, un gra d’all i ho sofregim. Quan es comenci a enrossir hi afegim el tomàquet triturat, el sucre i la sal.
Colem el caldo i hi afegim el tall que queda entre les espines, el sofregit i deixem que arrenqui el bull. Aleshores afegim el pa tallat a trossets. Quan sigui tou l’esmicolem amb un batedor manual i ho deixem coure trenta minuts.
Batem l’ou i fem una picada amb les ametlles, dos grans d’all, julivert i el fetge.
En un pot posem una mica d’aigua, el got de vi i les cloïsses i ho fem bullir fins que les cloïsses s’obrin. Parem el foc i reservem.
Quan faltin uns deu minuts per acabar la sopa incorporem el suc de coure les cloïsses, els batuts i la picada, sense parar de remenar per tal que no s’enganxi.

Servim calent, decorem el plat amb les cloïsses, julivert picat i un fil d’oli d’oliva verge.





  












3 comentaris: