dijous, 29 de maig del 2014

Trinxat




Ingredients:

1200 grams de carn magre
1200 grams de pollastre desossat
700 grams de jarret de vedella
400 grams de pernil del país
400 grams de fetges de pollastre
10 pastanagues
10 tomàquets
10 cebes
1 got de brandi
Oli
Sal
Pebre
50 grams de mantega
50 grams de farina
1 litre de llet (aprox.)
Nou moscada

Elaboració:

Tallem les carns a daus regulars. Pelem les pastanagues, treiem la part dura de les cebes i rentem els tomàquets.
En una cassola de terrissa grossa posem les carns menys el pernil i cobrim amb oli.
Incorporem les verdures, el brandi i salpebrem. Deixem coure a foc mig unes dues hores, remenant de tant en tant per tal que no s’enganxi. Quan falten cinc minuts per acabar incorporem els daus de pernil. Apaguem el foc i deixem reposar fins que estigui a temperatura ambient.
Anem triturant tots els ingredients (màquina manual o elèctrica) i ho anem col·locant en una olla gran.
Preparem un litre o litre i mig de beixamel espessa i ho afegim al trinxat. Remenem bé perquè quedi tot ben barrejat. Si cal corregim de sal.
Aquest trinxat ens servirà per fer canelons, macarrons, pastís de patates, albergínies al forn etc.

Nosaltres ho congelem en diferents porcions per tal de poder-lo utilitzar quan calgui.
















1 comentari: