dijous, 8 de maig del 2014

Amanida de pasta




Ingredients per a quatre persones:

200 grams de pasta
80 grams de tonyina amb oli
50 grams de blat de moro
70 grams de xoriço ibèric
70 grams de pernil ibèric
6 barretes de “Surimi”
½ pebrot verd italià
1 ceba tendra petita
1 llauna petita d’olives farcides
1 ou
2 fulles de llorer
1 cullerada de mantega

Per a la maionesa:

1 ou
½ llimona
Sal
200 ml. d’oli

Elaboració:

En una olla escalfem l’aigua amb un raig d’oli, les dues fulles de llorer i un grapat de sal.
Quan arrenqui el bull hi afegim la pasta. Coure “ al dente”.
En un pot petit posem aigua, sal i l’ou i quan arrenqui el bull ho deixem coure deu o dotze minuts.
Picolem la ceba ben menuda i l’ofeguem amb la mantega i un rajolí d’oli uns cinc minuts. Reservem.
Picolem el pernil, el xoriço, el “Surimi”, el pebrot, les olives i la tonyina.
Quan la pasta estigui cuita la passem per aigua freda dins del colador. La deixem escórrer.
En un bol hi posem la pasta i tots els ingredients barrejant-los amb cura. Per últim afegim la maionesa  i tornem a remenar.
Ratllem l’ou dur per sobre.

La maionesa:

En un recipient  posem,  per aquest ordre,  l’ou,  una mica de suc de la llimona, la sal i l’oli, i amb el braç batedor, a velocitat alta, muntem la salsa.








2 comentaris: