dijous, 22 de maig del 2014

Rap amb pèsols




Ingredients per a quatre persones:

1 cua de rap de quilo
1 porro (part blanca)
1 ceba mitjana
250 grams de pèsols del Maresme
80 grams de carreretes
1 grapat de cloïsses
2 grans d’all
5 patates mitjanes
Julivert
Sal
Pebre
1 rajolí de vi blanc
1 dau de mantega
1 cullerada de “Maizena”

Elaboració:

Netegem bé el rap i el tallem a rodanxes. Salpebrem i reservem a la nevera.
Coure els pèsols “al dente” i reservem.
Obrim les cloïsses al vapor amb un rajolí de vi i reservem.
Saltegem a foc ràpid les carreretes i reservem.
Tallem la ceba a juliana i el porro a rodanxes. Piquem l’all i el julivert.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes de mig centímetre.
Posem oli en una cassola, el dau de mantega i el porro i deixem confitar lentament. Afegim l’all, el julivert, la patata i ho cobrim amb aigua o fumet molt suau de peix. Quan les patates estiguin gairebé cuites hi afegim el rap, els bolets, els pèsols i la “maizena” dissolta en un vas d’aigua. També hi afegim el suc d’obrir les cloïsses.
El suc a de quedar travadet.


Emplatem, decorant amb les cloïsses.





















1 comentari: