Ingredients
per a sis persones:
1
quilo de jarret de vedella
2
cebes tendres
1
porro
1
pebrot verd italià
2
pastanagues
4
grans d’all
6
cullerades de tomàquet triturat
300
grams de pèsols del Maresme
1
got de brandi
300
grams de bolets
500
grams de patates
1
cullera de cafè de pebre vermell
50
grams de llard
Farina
Sal
Pebre
1
clau d’olor
1
pessic d’orenga
1
pessic de farigola
Julivert
Elaboració:
Tallem
el jarret a daus, salem, empebrem i enfarinem lleugerament.
En
una cassola antiadherent fonem el llard amb l’oli. I quan estigui calent hi
enrossim la carn. Traiem i reservem.
Tallem
totes les verdures.
Retirem
l’excés d’oli de la cassola i posem a coure la ceba, el porro i l’all a foc
lent. Quan comenci a ser ros afegir el pebrot i la pastanaga i ho deixem coure
deu minuts. Incorporem el tomàquet, el pebre vermell i les herbes aromàtiques i
ho deixem cinc minuts més.
Afegim
el brandi i la carn. Ho cobrim amb aigua prèviament escalfada i ho deixem coure
lentament durant una hora. Si cal afegir aigua.
Posem
a coure els pèsols amb aigua i una mica de sal i els reservem.
En
una paella amb una mica d’oli saltegem els bolets amb sal i pebre.
Pelem
les patates i les fem a daus.
Passada
l’hora hi afegim les patates ,els bolets i el julivert.
Quan
les patates estiguin gairebé cuites afegim els pèsols i ho deixem fer cinc
minuts més.
És
molt millor menjar-lo l’endemà.
Un plat dels que recordo de sempre... un plat que sempre t'ha sortit de mort! Bego
ResponElimina