dissabte, 3 de maig del 2014

Estofat de vedella




Ingredients per a sis persones:

1 quilo de jarret de vedella
2 cebes tendres
1 porro
1 pebrot verd italià
2 pastanagues
4 grans d’all
6 cullerades de tomàquet triturat
300 grams de pèsols del Maresme
1 got de brandi
300 grams de bolets
500 grams de patates
1 cullera de cafè de pebre vermell
50 grams de llard
Farina
Sal
Pebre
1 clau d’olor
1 pessic d’orenga
1 pessic de farigola
Julivert

Elaboració:

Tallem el jarret a daus, salem, empebrem i enfarinem lleugerament.
En una cassola antiadherent fonem el llard amb l’oli. I quan estigui calent hi enrossim la carn. Traiem i reservem.
Tallem totes les verdures.
Retirem l’excés d’oli de la cassola i posem a coure la ceba, el porro i l’all a foc lent. Quan comenci a ser ros afegir el pebrot i la pastanaga i ho deixem coure deu minuts. Incorporem el tomàquet, el pebre vermell i les herbes aromàtiques i ho deixem cinc minuts més.
Afegim el brandi i la carn. Ho cobrim amb aigua prèviament escalfada i ho deixem coure lentament durant una hora. Si cal afegir aigua.
Posem a coure els pèsols amb aigua i una mica de sal i els reservem.
En una paella amb una mica d’oli saltegem els bolets amb sal i pebre.
Pelem les patates i les fem a daus.
Passada l’hora hi afegim les patates ,els bolets i el julivert.
Quan les patates estiguin gairebé cuites afegim els pèsols i ho deixem fer cinc minuts més.

És molt millor menjar-lo l’endemà.




















1 comentari:

  1. Un plat dels que recordo de sempre... un plat que sempre t'ha sortit de mort! Bego

    ResponElimina