dimecres, 30 d’abril del 2014

Pastís de porro i escamarlans




Ingredients per a quatre persones:

3 porros
200 grams de cues d’escamarlà pelades
3 ous
200 ml. de crema de llet
50 grams de mantega
1 cullerada de postres de farina de blat de moro
Julivert
Sal
Pebre blanc
Nou moscada
1 cullera de cafè de llevat

Per a la salsa:

1 pebrot vermell petit
1 albergínia petita
1 ceba mitjana
½ dl de brandi
½ dl de vi ranci
1 tassa de cafè de crema de llet
Sal
Pebre
1 cullerada de sucre



Elaboració:

Netegeu els porros, traient-los la primera capa. Aprofitar només la part blanca i la talleu a rodelles fines.
Picoleu les cues d’escamarlà i el julivert.
Reservem.
Escalfeu la mantega en una paella fins que es fonguí, afegiu el porro i coure entre deu i quinze minuts a foc lent, procurant que no es torni ros, salar lleugerament.
Bateu els ous en un bol amb sal i pebre. A continuació afegiu la crema de llet, la farina de blat de moro, el llevat i el julivert. Remeu tot bé. Afegiu el porro i els escamarlans.
Aboqueu aquesta barreja en un motlle untat amb mantega i empolsat amb farina.
Posar al forn i deixar entre trenta i quaranta minuts a 150 graus turbo.
Comprovar punxant amb un escuradents si està cuit.
Deixar-lo reposar una estona.
Treure del motlle, tallar i servir juntament amb la salsa.

Salsa:

Escalivem les verdures. Les pelem i les netegem bé.
Triturar amb la batedora.
Afegim el brandi, el vi ranci, el sucre, la crema de llet, sal i pebre.

Ho posem al foc en un cassó  i ho deixem coure cinc o sis minuts.





















4 comentaris: