Ingredients
per a quatre persones:
3 porros
200
grams de cues d’escamarlà pelades
3
ous
200
ml. de crema de llet
50
grams de mantega
1
cullerada de postres de farina de blat de moro
Julivert
Sal
Pebre
blanc
Nou
moscada
1
cullera de cafè de llevat
Per
a la salsa:
1
pebrot vermell petit
1
albergínia petita
1
ceba mitjana
½
dl de brandi
½
dl de vi ranci
1
tassa de cafè de crema de llet
Sal
Pebre
1
cullerada de sucre
Elaboració:
Netegeu
els porros, traient-los la primera capa. Aprofitar només la part blanca i la
talleu a rodelles fines.
Picoleu
les cues d’escamarlà i el julivert.
Reservem.
Escalfeu
la mantega en una paella fins que es fonguí, afegiu el porro i coure entre deu
i quinze minuts a foc lent, procurant que no es torni ros, salar lleugerament.
Bateu
els ous en un bol amb sal i pebre. A continuació afegiu la crema de llet, la
farina de blat de moro, el llevat i el julivert. Remeu tot bé. Afegiu el porro
i els escamarlans.
Aboqueu
aquesta barreja en un motlle untat amb mantega i empolsat amb farina.
Posar
al forn i deixar entre trenta i quaranta minuts a 150 graus turbo.
Comprovar
punxant amb un escuradents si està cuit.
Deixar-lo
reposar una estona.
Treure
del motlle, tallar i servir juntament amb la salsa.
Salsa:
Escalivem
les verdures. Les pelem i les netegem bé.
Triturar
amb la batedora.
Afegim
el brandi, el vi ranci, el sucre, la crema de llet, sal i pebre.
Ho
posem al foc en un cassó i ho deixem
coure cinc o sis minuts.
Ara ja puc dir que estava d'escàndol! :) Bego
ResponEliminaGràcies Bego!
EliminaJa sé que menjarem de primer plat el Diumenge que ve. Ha d'estar boníssim aquest pastís .
ResponEliminaJa em diràs si t'ha agradat.
ResponElimina