dijous, 3 d’abril del 2014

Arròs d'escamarlans a la Ruscalleda




Ingredients per a quatre persones:

800 grams d’escamarlans
1 cabeça d’alls
Julivert
4 tomàquets madurs
200 ml. de xerès sec
1500 ml. d’aigua
Mig pebrot vermell
Mig pebrot verd
300 grams d’arròs
Oli d’oliva
Sal
Pebre
He substituït el xerès per brandi i he afegit un dau de mantega i uns brins de safrà.

Elaboració:

Separar els caps de les cues dels escamarlans. Pelem les cues i les guardem a la nevera.

Triturar amb el batedor elèctric 8 alls, els tomàquets, el julivert i el brandi.

En una olla amb un raig d’oli sofregir els caps i les potes fins que estiguin ben rossos, salpebrar i afegir-hi el triturat; Ho deixem sofregir uns tres minuts i hi tirem l’aigua bullent i ho courem vint minuts a mig foc. Colem i reservem.

Tallem els pebrots a daus petits. Piquem 2 alls i el julivert.

En una cassola amb un raig d’oli hi sofregim el pebrot vermell un minut.
Afegim els daus de pebrot verd i sofregim un minut més. Hi posem l’all i julivert picat i els brins de safrà i un minut després afegim l’arròs  i li donem unes voltes un minut més.

Tot seguit hi tirem el brou ben calent. Ho deixem coure a mig foc durant cinc minuts; abaixar el foc i deixar vuit minuts més, rectificar de sal, si cal. Cinc minuts abans d’acabar hi afegim el dau de mantega. Deixar reposar dos minuts.

En una paella antiadherent amb un fil d’oli hi posem les cues d’escamarlà amb una mica de sal. Només tomba i tomba.


Servirem l’arròs amb les cues d’escamarlà per sobre.




























2 comentaris:

  1. Uf, uf,ufff!!! Aviam si el feu un dia que vingui, nooooooooooooooooooooo? ;)
    I les fotos fantàstiques!!!!!
    Bego

    ResponElimina
  2. gràcies nena!!!
    Ja el farem un dia que tu hi siguis!!!

    ResponElimina