Ingredients
per a quatre persones:
800
grams d’escamarlans
1
cabeça d’alls
Julivert
4
tomàquets madurs
200
ml. de xerès sec
1500
ml. d’aigua
Mig
pebrot vermell
Mig
pebrot verd
300
grams d’arròs
Oli
d’oliva
Sal
Pebre
He
substituït el xerès per brandi i he afegit un dau de mantega i uns brins de
safrà.
Elaboració:
Separar
els caps de les cues dels escamarlans. Pelem les cues i les guardem a la
nevera.
Triturar
amb el batedor elèctric 8 alls, els tomàquets, el julivert i el brandi.
En
una olla amb un raig d’oli sofregir els caps i les potes fins que estiguin ben
rossos, salpebrar i afegir-hi el triturat; Ho deixem sofregir uns tres minuts i
hi tirem l’aigua bullent i ho courem vint minuts a mig foc. Colem i reservem.
Tallem
els pebrots a daus petits. Piquem 2 alls i el julivert.
En
una cassola amb un raig d’oli hi sofregim el pebrot vermell un minut.
Afegim
els daus de pebrot verd i sofregim un minut més. Hi posem l’all i julivert
picat i els brins de safrà i un minut després afegim l’arròs i li donem unes voltes un minut més.
Tot
seguit hi tirem el brou ben calent. Ho deixem coure a mig foc durant cinc
minuts; abaixar el foc i deixar vuit minuts més, rectificar de sal, si cal.
Cinc minuts abans d’acabar hi afegim el dau de mantega. Deixar reposar dos
minuts.
En
una paella antiadherent amb un fil d’oli hi posem les cues d’escamarlà amb una
mica de sal. Només tomba i tomba.
Servirem
l’arròs amb les cues d’escamarlà per sobre.
Uf, uf,ufff!!! Aviam si el feu un dia que vingui, nooooooooooooooooooooo? ;)
ResponEliminaI les fotos fantàstiques!!!!!
Bego
gràcies nena!!!
ResponEliminaJa el farem un dia que tu hi siguis!!!