dijous, 15 de maig del 2014

Sardines escabetxades




Ingredients per a quatre persones:

16 sardines grosses
2 cabeces  d’alls de Banyoles
600 dl. d’oli
1 vas de vinagre de poma
1 vas de vi blanc
1 vas d’aigua
Farina
50 grams de pebre vermell
12 grans de pebre negre
4 fulles de llorer
1 polsim de farigola
1 polsim d’orenga
Sal

Elaboració:

Netegem bé les sardines. Les salem i les deixem reposar una estona.

Mentrestant pelem els alls i els posem a confitar en una paella amb l’oli. Quan comencen a enrossir els traiem i  els reservem.
Enfarinem les sardines i les fregim en el mateix oli. Un cop cuites les posem en una cassola.

En el oli hi afegim el vinagre, el vi, l’aigua, el llorer, la farigola, l’orenga, el pebre negre i ho portem a ebullició per tal de reduir la fortor del vinagre. Afegim els alls, el pebre vermell corregim de sal i ho deixem coure entre 10/15 minuts remenant constantment.

Passat aquest temps posem la salsa sobre les sardines. El suc les hauria de cobrir.

Deixem reposar un dia a temperatura ambient i bon profit!






















2 comentaris: