Ingredients
per a quatre persones:
16
sardines grosses
2
cabeces d’alls de Banyoles
600
dl. d’oli
1
vas de vinagre de poma
1
vas de vi blanc
1
vas d’aigua
Farina
50
grams de pebre vermell
12
grans de pebre negre
4
fulles de llorer
1
polsim de farigola
1
polsim d’orenga
Sal
Elaboració:
Netegem
bé les sardines. Les salem i les deixem reposar una estona.
Mentrestant
pelem els alls i els posem a confitar en una paella amb l’oli. Quan comencen a
enrossir els traiem i els reservem.
Enfarinem
les sardines i les fregim en el mateix oli. Un cop cuites les posem en una
cassola.
En
el oli hi afegim el vinagre, el vi, l’aigua, el llorer, la farigola, l’orenga,
el pebre negre i ho portem a ebullició per tal de reduir la fortor del vinagre.
Afegim els alls, el pebre vermell corregim de sal i ho deixem coure entre 10/15
minuts remenant constantment.
Passat
aquest temps posem la salsa sobre les sardines. El suc les hauria de cobrir.
Deixem
reposar un dia a temperatura ambient i bon profit!
Pimentón Periquin? ;)
ResponEliminaBgo
No n´hi havia de pimentón Perón
ResponElimina