divendres, 31 de gener del 2014

Calamars farcits



Ingredients per a quatre persones:

8 calamars mitjans

Pel farcit:
180 grams de carn trinxada de pollastre
180 grams de carn trinxada de porc
Potes dels calamars
1 ou
Pa rallat
Un raig de llet
2 alls
Julivert
Sal i pebre

Per la salsa:
2 cebes mitjanes
100 grams de tomàquet triturat
300 grams de pèsols
Julivert
Sal i pebre

Acompanyament:
Arròs “Basmati”

Elaboració:
Rentem els calamars i els reservem.
Per preparar el farcit barregem les carns, l’ou, sal, pebre, l’all aixafat, julivert, les potes de calamar tallades ben petites, el pa rallat i un raig de llet. Ho deixem reposar mitja hora.
A continuació omplim els calamars amb el farcit, més val no omplir-los massa ja que quan els courem s’encongiran. Tot seguit tancar-los amb un escuradents. Reservar.

Per fer la salsa pelem les cebes i les tallem ben petites. Ho posem a la cassola amb una mica d’oli i ho deixem coure lentament fins que agafi un color daurat.  
Afegim els calamars i ho deixem coure cinc o deu minuts;  afegim el tomàquet, dues tasses d’aigua i un got de vi blanc.
Ho deixem a foc lent fins que considerem que els calamars estan cuits per dins.
Si cal, hi afegim una mica d’aigua.

Rectifiquem de sal i pebre i afegim el julivert i els pèsols prèviament cuits.
Si us agrada el picant podeu afegir-hi dos bitxos.

Posem a coure l’arròs seguint les instruccions de l’envàs.















6 comentaris: