dimecres, 15 de gener del 2014

Tronc d'embotits



Tronc d’embotits
Ingredients per a sis persones:

Per l’embolcall:

1,5 quilos de patates Kennebec
200 grams de pèsols extra fins
Sal i oli d’oliva verge extra

Pel farcit:

100 grams de pernil ibèric
100 grams de pernil dolç extra
100 grams de xoriço” pamplonica”
4 ous durs
1 llauna de pebrot vermell escalivat

Pel guarniment:

Olives farcides
Tires de pebrot vermell escalivat
Maionesa
Ou dur ratllat

Elaboració:

Posem a bullir les patates i quan faltin cinc minuts i afegim els pèsols. Ho deixem reposar deu minuts i ho colem.

Passar-ho tot pel passapurés i amanir-ho amb un raig d’oli.

Col·locar en una safata un paper d’alumini partit per la meitat i posar-hi una mica d’oli al damunt.
Estendre el puré en una capa fina i uniforme i deixar-ho refredar.

Tallar tots el embotits per separat i ben menuts.
Ratllar dos ous.
Picar el pebrot

Quan la massa estigui freda col·locar-hi tots els embotits en línies.
Ajudar-se amb el paper d’alumini per embolicar-ho. Estirar pels dos costats per treure el paper.

Fer la maionesa de la manera tradicional i cobrir tot el braç de gitano.
Posar-hi unes quantes olives farcides per sobre i també unes tires de pebrot vermell. Escampar-hi un ou dur ratllat.

Posar-ho a la nevera fins l’hora de servir-ho. Si volem al voltant del braç i podem posar una mica d’enciam per acabar-ho de decorar.












2 comentaris: