dissabte, 25 de gener del 2014

Pastís de patata amb trinxat de caneló





Ingredients per a sis persones:
1 quilo de patates
440 grams de trinxat de caneló
Mantega
200 grams tomàquet triturat
2 grans d’all
Julivert
Llet
Formatge ratllat
Pebre negre
Nou moscada

Elaboració:
Sofregim el tomàquet, l’all i el julivert.
Ho posem al fons d’una safata per anar al forn. La deixem al congelador.

Bullim les patates amb una mica de sal i una fulla de llorer petita.
Quan estan cuites les escorrem i tot seguit les tornem a posar a l’olla; afegim la mantega, un ou, la nou moscada i una mica de pebre. Amb tot això fem un puré ben fi i alhora consistent (si queda massa espès hi afegim llet). Es deixa refredar.

Posem el trinxat en una paella, afegint-hi una mica de llet i ho escalfem.
Traiem la safata del congelador i fem una primera capa de puré de patata fina i uniforme.
Tot seguit hi posem la capa de trinxat i una altra de puré.

Cobrim amb formatge rallat i ho posem a gratinar al forn, a mitja alçada, a 180 graus fins a obtenir el gratinat desitjat. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada