Ingredients
per a sis persones:
1
quilo de patates
440
grams de trinxat de caneló
Mantega
200
grams tomàquet triturat
2
grans d’all
Julivert
Llet
Formatge
ratllat
Pebre
negre
Nou
moscada
Elaboració:
Sofregim
el tomàquet, l’all i el julivert.
Ho
posem al fons d’una safata per anar al forn. La deixem al congelador.
Bullim les patates amb una mica de sal i una fulla de llorer petita.
Quan
estan cuites les escorrem i tot seguit les tornem a posar a l’olla; afegim la mantega,
un ou, la nou moscada i una mica de pebre. Amb tot això fem un puré ben fi i
alhora consistent (si queda massa espès hi afegim llet). Es deixa refredar.
Posem el trinxat en una paella, afegint-hi una mica de llet i ho escalfem.
Traiem
la safata del congelador i fem una primera capa de puré de patata fina i
uniforme.
Tot
seguit hi posem la capa de trinxat i una altra de puré.
Cobrim
amb formatge rallat i ho posem a gratinar al forn, a mitja alçada, a 180 graus
fins a obtenir el gratinat desitjat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada