dijous, 9 de juny del 2016

Broqueta




Ingredients per a quatre persones:

600 grams de secret ibèric
3 pebrots vermells
2 patates grosses
6 grans d’all
1 iogurt grec
1 cullerada de curry
Tomàquets “xerri”
Oli
Sal
Pebre
Sucre
Julivert

Elaboració:

Posem la planxa al foc amb els pebrots i deixem socarrimar la pell, els anem tombant perquè es facin igual per tots els cantons.
Acostem una olla al foc amb aigua abundant, un grapat de sal i les patates ben netes, ho deixem bullir fins que siguin toves.
Tallem la carn a daus regulars d’uns 3x3 centímetres, salpebrem i muntem unes broquetes intercalant tomàquets.
En un bol posem el iogurt grec amb el curri i sal i ho remenem bé. Amb aquesta barreja pintem les broquetes procurant que quedin ben impregnades.
Agafem els pebrots amb cura i a sobre d’un bol ampli els foradem de l’extrem per guardar el líquid del seu interior, els emboliquem amb paper de diari i els deixem reposar per poder pelar-los amb facilitat.
Un cop els puguem manipular els netegem i tallem a tires no massa primes i les anem posant al bol amb el seu propi suc.
Traiem les patates de l’olla i les refredem amb aigua, les pelem i reservem.
En una paella amb un raig d’oli posem els alls laminats i quan comencin a agafar color hi afegim els pebrots i el seu suc, salpebrem i afegim una cullera petita de sucre; ho deixem confitar uns deu minuts i reservem.
Posem les broquetes a fer a la barbacoa o a la planxa.

Quan la carn estigui torradeta muntem el plat amb unes rodelles de patates, pebrot confitat, la broqueta i espolsem amb julivert picolat.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada