Ingredients
per a quatre persones:
300
grams d’arròs “arbori” o “carneroli”
2
manats d’espàrrecs
2
cebes
100
mil·lilitres de vi blanc
40
grams de mantega
3
cullerades de parmesà ratllat
Oli
Sal
Sucre
Pebre
Brou
de verdures
Pel
brou:
1
pastanaga grossa
1
porro
Les
parts dures dels espàrrecs
Elaboració:
Separem
les parts tendres dels espàrrecs.
Les
parts dures les posem en una olla amb la pastanaga, el porro i un litre d’aigua
i ho portem a ebullició durant trenta minuts, colem i reservem calent.
En
un cassó amb aigua i una mica de sal i sucre courem les puntes dels espàrrecs
durant uns vuit minuts, han de quedar una mica al “dente”, retirem i les posem
en aigua amb gel per parar la cocció.
En
una cassola amb un raig d’oli sofregim la ceba tallada a daus petits fins que
sigui transparent, afegim l’arròs i continuem sofregint uns dos o tres minuts
més.
Reguem
amb el vi i deixem que es consumeixi tot el líquid sense parar de remenar.
Afegim
una mica de brou i ho deixem a foc viu. Anirem incorporant més brou a mesura
que l’arròs ens ho demani. Remenem sovint.
Quan
faltin cinc minuts per acabar, corregim de sal i pebre i afegim el dau de
mantega tot remenant bé per incorporar-la.
Un
minut abans d’acabar posem el formatge i remenem. A continuació incorporem les
puntes d’espàrrec.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada