dissabte, 20 d’agost del 2016

Risotto d'espàrrecs verds




Ingredients per a quatre persones:

300 grams d’arròs “arbori” o “carneroli”
2 manats d’espàrrecs
2 cebes
100 mil·lilitres de vi blanc
40 grams de mantega
3 cullerades de parmesà ratllat
Oli
Sal
Sucre
Pebre
Brou de verdures

Pel brou:
1 pastanaga grossa
1 porro
Les parts dures dels espàrrecs

Elaboració:

Separem les parts tendres dels espàrrecs.
Les parts dures les posem en una olla amb la pastanaga, el porro i un litre d’aigua i ho portem a ebullició durant trenta minuts, colem i reservem calent.
En un cassó amb aigua i una mica de sal i sucre courem les puntes dels espàrrecs durant uns vuit minuts, han de quedar una mica al “dente”, retirem i les posem en aigua amb gel per parar la cocció.
En una cassola amb un raig d’oli sofregim la ceba tallada a daus petits fins que sigui transparent, afegim l’arròs i continuem sofregint uns dos o tres minuts més.
Reguem amb el vi i deixem que es consumeixi tot el líquid sense parar de remenar.
Afegim una mica de brou i ho deixem a foc viu. Anirem incorporant més brou a mesura que l’arròs ens ho demani. Remenem sovint.
Quan faltin cinc minuts per acabar, corregim de sal i pebre i afegim el dau de mantega tot remenant bé per incorporar-la.

Un minut abans d’acabar posem el formatge i remenem. A continuació incorporem les puntes d’espàrrec.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada