Ingredients
per a quatre persones:
1200
grams de llata de vedella o jarret
d’espatlla (tallar en rodanxes de 6 mm.
de gruix)
400
grams de camagrocs frescos
2
pastanagues
1
ceba grossa
1
porro
6
cullerades de tomàquet triturat
3
alls
200
mil·lilitres de brandi
200
mil·lilitres de vi ranci
1
carquinyoli
30
grams d’ametlles torrades
Julivert
Sal
pebre
negre
farina
oli
Elaboració:
Salpebrem
el tall, l’enfarinem lleugerament i el posem a enrossir en una paella amb una
mica d’oli ben calent. Reservem en una cassola on acabarem el plat.
En
la picadora triturem per separat el porro, les pastanagues i la ceba amb dos
grans d’all.
Retirem
l’excés d’oli de la paella on hem cuit la carn, hi posem la ceba a foc suau,
quan sigui una mica rossa afegim la pastanaga, el porro i el tomàquet. Ho
deixem coure lentament entre 10 i 15 minuts.
En
una altra paella, amb l’oli ben calent, saltegem els camagrocs amb una mica de
sal i pebre (entre 2 i 3 minuts).
Quan
tinguem el sofregit ben cuit afegim el brandi, el vi ranci, un got d’aigua i ho
deixem fer entre 12 i 15 minuts.
Incorporem aquesta salsa al tall i ho cobrim d’aigua ben
calenta i una mica més.
Deixem
fer la xup-xup vigilant que no s’enganxi i, si cal, afegir-hi gotets d’aigua. Aquesta cocció durarà
aproximadament dues hores.
Preparem
la picada amb un bon grapat de julivert, un all, el carquinyoli i les ametlles
i ho deixatem amb una mica del suc de la cassola.
Mitja
hora abans d’acabar afegirem els camagrocs i a uns deu minuts del final la
picada.
És
un plat de paciència, ja que hem d’aconseguir que la vedella es desfaci a la
boca.
Bon
profit!
hola Pere m'encanta aquesta recepta som a classe i les alumnas també els ha agradat.
ResponEliminaMoltes gràcies Araceli pel teu suport!
EliminaSóc a classe hi m'agrada molt mirar el teu bloc, ja el vaig descobrir el curs passat.
ResponEliminai a l'estiu ja vaig voler fer alguns plats teus.
I haig de dir que és el millor blog de cuina que he vist: de MAI.
Gràcies per el teu treball.
Moltes gràcies Teresa per seguir-me.
EliminaM'alegra saber que t'interessa, això fa que tingui ganes de continuar!
Hola Pedro ,soy una fan tuya ,me gusta mucho mirar tu bloc
ResponElimina¡muchisimas gracias Encarnación!
Eliminaavui és dia de comentaris. Estem a classe de tercer i el teu blog és preciós.
ResponEliminaET PROMETO QUE PROVARÉ DE FER ALGUN PLAT SEGUINT LA TEVA RECEPTA. jA ET DIRÉ COM HA ANAT
Moltíssimes gràcies!
ResponEliminaM'agradaria molt que em diguessis com t'ha sortit!
Hola, tienes unas fotos preciosas y las recetas fantasticas,gracias
ResponEliminaMuchisimas gracias por seguirme
ResponElimina