dimecres, 4 de novembre del 2015

Supremes de vedella amb camagrocs




Ingredients per a quatre persones:

1200 grams de llata de vedella  o jarret d’espatlla  (tallar en rodanxes de 6 mm. de gruix)
400 grams de camagrocs frescos
2 pastanagues
1 ceba grossa
1 porro
6 cullerades de tomàquet triturat
3 alls
200 mil·lilitres de brandi
200 mil·lilitres de vi ranci
1 carquinyoli
30 grams d’ametlles torrades
Julivert
Sal
pebre negre
farina
oli

Elaboració:

Salpebrem el tall, l’enfarinem lleugerament i el posem a enrossir en una paella amb una mica d’oli ben calent. Reservem en una cassola on acabarem el plat.
En la picadora triturem per separat el porro, les pastanagues i la ceba amb dos grans d’all.
Retirem l’excés d’oli de la paella on hem cuit la carn, hi posem la ceba a foc suau, quan sigui una mica rossa afegim la pastanaga, el porro i el tomàquet. Ho deixem coure lentament entre 10 i 15 minuts.
En una altra paella, amb l’oli ben calent, saltegem els camagrocs amb una mica de sal i pebre (entre 2 i 3 minuts).
Quan tinguem el sofregit ben cuit afegim el brandi, el vi ranci, un got d’aigua i ho deixem fer entre 12 i 15 minuts.
Incorporem  aquesta salsa al tall i ho cobrim d’aigua ben calenta i una mica més.
Deixem fer la xup-xup vigilant que no s’enganxi i, si cal, afegir-hi  gotets d’aigua. Aquesta cocció durarà aproximadament dues hores.
Preparem la picada amb un bon grapat de julivert, un all, el carquinyoli i les ametlles i ho deixatem amb una mica del suc de la cassola.
Mitja hora abans d’acabar afegirem els camagrocs i a uns deu minuts del final la picada.
És un plat de paciència, ja que hem d’aconseguir que la vedella es desfaci a la boca.

Bon profit!


















10 comentaris:

  1. hola Pere m'encanta aquesta recepta som a classe i les alumnas també els ha agradat.

    ResponElimina
  2. Sóc a classe hi m'agrada molt mirar el teu bloc, ja el vaig descobrir el curs passat.
    i a l'estiu ja vaig voler fer alguns plats teus.
    I haig de dir que és el millor blog de cuina que he vist: de MAI.
    Gràcies per el teu treball.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Teresa per seguir-me.
      M'alegra saber que t'interessa, això fa que tingui ganes de continuar!

      Elimina
  3. Hola Pedro ,soy una fan tuya ,me gusta mucho mirar tu bloc

    ResponElimina
  4. avui és dia de comentaris. Estem a classe de tercer i el teu blog és preciós.
    ET PROMETO QUE PROVARÉ DE FER ALGUN PLAT SEGUINT LA TEVA RECEPTA. jA ET DIRÉ COM HA ANAT

    ResponElimina
  5. Moltíssimes gràcies!
    M'agradaria molt que em diguessis com t'ha sortit!

    ResponElimina
  6. Hola, tienes unas fotos preciosas y las recetas fantasticas,gracias

    ResponElimina