dijous, 2 de juliol del 2015

Filet amb salsa de mistela




Ingredients per a quatre persones:

4 filets de vedella
4 talls de fetge d’ànec fresc
Sal
Pebre

Per a la salsa:

2 escalunyes
30 grams de mantega
1 cullerada de concentrat de carn
1 cullerada de “Maizena”
1 got d’aigua
1 rajoli de brandi
150 mil·liltres de mistela
Sal
Pebre
Oli

Acompanyament:
Una amanida d’escarola, canonges, col llombarda i tomàquet xerri.

Elaboració:

Netegem els filets de greixos i tendrums i els lliguem amb fil de cuina, mantenim la carn a temperatura ambient.
Deixem el fetge d’ànec a la nevera fins el moment de coure’l.
Piquem l’escalunya ben menuda i la posem en un cassó juntament amb la mantega i un rajoli d’oli a fc molt suau.
Diluïm en un got amb aigua calenta l’extracte de carn, afegim la maizena i batem bé.
Quan l’escalunya sigui tova afegim el brandi i la mistela, deixem evaporar abans d’incorporar el preparat de l’extracte de carn, remenem i deixem reduir.
Quan la salsa agafi cos, la colem i salpebrem i reservem calenta.
En una paella amb oli fem els filets prèviament salpebrats. Recomano que quedin poc fets per dins i torradets per fora.
Mentre fem la carn posem una paella al foc, sense oli, fins que sigui ben calenta. Traiem el fetge fe la nevera, salpebrem lleugerament, i el fem procurant que quedi daurat i el tombem amb una espàtula perquè no es trenqui.

Emplatar el filet, el fetge d’ànec , la salsa i l’amanida.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada