dijous, 20 de novembre del 2014

Carxofes amb gambes i bolets



Ingredients per a sis persones:

6 carxofes
800 grams de cues de gamba congelades
300 grams de bolets frescos
6 grans d’all
1 copa de xerès sec
6 bitxos petits
½ llimona
1 cullerada de farina
Julivert
Oli
Sal
Pebre

Elaboració:

Netegem els bolets i els saltegem en una paella amb una mica d’oli i salpebrats lleugerament. Reservem.
Netegem les carxofes i traiem la part dura.
Posem un cassó al foc amb aigua, un raig de suc de llimona, una mica se sal i els cors de les carxofes tallats a quarts; Deixem coure uns vint-i-cinc minuts (han de quedar “al dente”, colem les deixem reposar en un paper de cuina. Reservem.
Descongelem les gambes, salpebrem lleugerament i reservem.
Pelem i tallem a làmines els alls i picolem el julivert.
En una cassola amb una mica d’oli posem els bitxos i les làmines d’all a foc lent i fins que agafin color. Introduïm  les carxofes i la farina, voltegem i ruixem amb el xerès. Apugem una mica el foc i afegim les gambes; Tot seguit incorporem els bolets, el julivert picat i tapem. Deixem uns tres minuts.

Emplatar i servir calent!!!




















2 comentaris: