dijous, 5 de maig del 2016

Ploma ibèrica al forn




Ingredients per quatre persones:

800 grams de ploma ibèrica en tres porcions
3 salsitxes
4 pebrots del “piquillo” en conserva
60 grams de foie d’oca o d’ànec
1 culera petita de concentrat de carn
1 copa de brandi
1 dau de mantega
Oli
Sal pebre
Acompanyament:
Puré de patates casolà

Elaboració:

Salpebrem una cara de cada porció de carn.
En una de les porcions posem les salsitxes sense pell pressionant bé i cobrim amb els pebrots. Col·loquem al damunt una altra porció tot pressionant i a sobre escampem el foie i tapem amb la tercera. Lliguem tot el conjunt amb cordill de cotó, salpebrem  i ho posem en una safata per anar al forn juntament amb un raig d’oli i el brandi. Tapem la safata amb paper d’alumini i ho posem al forn preescalfat a 170 graus durant mitja hora.
Deixatem en un got d’aigua calenta el concentrat de carn.
Destapem la safata i ho reguem amb el suc de carn. Deixem que la carn agafi color torrat i ho anem voltejant.
Traiem el cordill i ho tallem a rodanxes, el més fines possible.
Posem el suc de la safata en un cassó i deixem reduir, afegim un dau de mantega, remenem  i salsegem el tall.

Acompanyem amb el puré.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada