dijous, 23 d’abril del 2015

Carbassons farcits




Ingredients per a quatre persones:

8 carbassons rodons
8 llagostins grossos congelats
8 xampinyons
2 cebes tendres
50 grams de mantega
2 cullerades soperes de mantega
2 cullerades de brandi
Suc de llimona
Llet
Pebre
Nou moscada
Formatge ratllat

Elaboració:

Descongelem els llagostins, els pelem i reservem les cues per una banda i per l’altra les esclòfies i els caps.
Picolem la ceba ben menuda i reservem.
Picolem els xampinyons ben petitó i reservem.
Picolem les cues de llagostí i reservem.
Tallem la tapa superior dels carbassons i els buidem amb una cullera petita deixant les parets d’un gruix de uns cinc mil·límetres  i reservem la meitat de la polpa.
En una olla amb aigua i sal posem els carbassons a coure uns tres minuts, Han de quedar “al dente”. Els retirem de l’olla i parem la cocció introduint-los en un bol en aigua freda.
Els posem a escórrer sobre un drap.
En un cassó fonem la mantega amb un raig d’oli hi posem els caps i les esclòfies dels llagostins i ho deixem fer entre cinc i deu minuts a foc molt lent vigilant que no es cremi la mantega.
Retirem els caps i les esclòfies, i posem la ceba fins que sigui transparent. Hi posem els xampinyons, la polpa de carbassó, un raig de suc de llimona i el brandi i ho deixem coure, tot remenant sovint, a foc baix. Quan sigui cuit posem la farina i les cues de llagostí i la llet de mica en mica tot remenant. Salpebrem i afegim la nou moscada. La textura que hem d’aconseguir seria la d’una beixamel espessa.
Omplim els carbassons, els cobrim amb formatge ratllat i gratinem fins aconseguir un color daurat.

Ho podem acompanyar amb una amanida.
















2 comentaris:

  1. Tot això fa una bona pinta...! Bon profit! Només i mancava el detallet de les floretes, moníssim!

    ResponElimina
  2. Estaven de rechupeeeeeeeeeeeeete! :)
    Bego

    ResponElimina