Ingredients
per a quatre persones:
8
carbassons rodons
8
llagostins grossos congelats
8
xampinyons
2
cebes tendres
50
grams de mantega
2
cullerades soperes de mantega
2
cullerades de brandi
Suc
de llimona
Llet
Pebre
Nou
moscada
Formatge
ratllat
Elaboració:
Descongelem
els llagostins, els pelem i reservem les cues per una banda i per l’altra les
esclòfies i els caps.
Picolem
la ceba ben menuda i reservem.
Picolem
els xampinyons ben petitó i reservem.
Picolem
les cues de llagostí i reservem.
Tallem
la tapa superior dels carbassons i els buidem amb una cullera petita deixant
les parets d’un gruix de uns cinc mil·límetres
i reservem la meitat de la polpa.
En
una olla amb aigua i sal posem els carbassons a coure uns tres minuts, Han de
quedar “al dente”. Els retirem de l’olla i parem la cocció introduint-los en un
bol en aigua freda.
Els
posem a escórrer sobre un drap.
En
un cassó fonem la mantega amb un raig d’oli hi posem els caps i les esclòfies
dels llagostins i ho deixem fer entre cinc i deu minuts a foc molt lent
vigilant que no es cremi la mantega.
Retirem
els caps i les esclòfies, i posem la ceba fins que sigui transparent. Hi posem
els xampinyons, la polpa de carbassó, un raig de suc de llimona i el brandi i
ho deixem coure, tot remenant sovint, a foc baix. Quan sigui cuit posem la
farina i les cues de llagostí i la llet de mica en mica tot remenant. Salpebrem
i afegim la nou moscada. La textura que hem d’aconseguir seria la d’una
beixamel espessa.
Omplim
els carbassons, els cobrim amb formatge ratllat i gratinem fins aconseguir un
color daurat.
Ho
podem acompanyar amb una amanida.
Tot això fa una bona pinta...! Bon profit! Només i mancava el detallet de les floretes, moníssim!
ResponEliminaEstaven de rechupeeeeeeeeeeeeete! :)
ResponEliminaBego