dijous, 4 de desembre del 2014

Mongetes amb cloïsses




Ingredients per a quatre persones:

800 grams de mongetes cuites
24 cloïsses gallegues grosses
2 cebes
1 pebrot verd italià
1 pot de tomàquet triturat
1 all
2 xilis
1 copa de xerès sec
1 cullerada de pebre vermell dolç
Julivert
Una punta d’una fulla de llorer
4 escamarlans (opcional)

Elaboració:

Posem les cloïsses en un cassó amb aigua salada a la nevera un parell d’hores, per tal que treguin la sorra.
Les rentem i en el mateix cassó posem el xerès i les cloïsses al foc fins que s’obrin. Si alguna no s’obre s’haurà de llançar.
En una cassola posem un raig d’oli i quan sigui ben calent hi posem els escamarlans, un minut per cada banda. Reservem.
Ratllem la ceba i la introduïm a la mateixa cassola a foc lent i quan comenci a agafar color afegim la punta de llorer, l’all picat, el tomàquet, els xilis i el pebre vermell. Ho deixem confitar entre vuit i deu minuts. Afegim el pebrot tallat menut i deixem coure cinc minuts.
Si les mongetes són de conserva, rentar-les sota l’aixeta dins d’un colador.
Les posem a la cassola juntament amb el suc de coure les cloïsses i aigua calenta fins a cobrir.

Deixem fer la xup-xup durant uns deu o quinze minuts, incorporem les cloïsses, els escamarlans i el julivert picat. Ho courem cinc minuts més. Ha de quedar un suquet dens però no massa espès.






















2 comentaris:

  1. Un plat que no hagués dit mai que lligava... i mare de déu quina combinació ;)
    La foto de l'esquirol, genial!!!!!!!!!!!!!!
    Bego

    ResponElimina
  2. Doncs, sí! La recepta és del tot inesperada i té una pinta boníssima, però l'esquirol... una sorpresa encantadora!

    ResponElimina