dimecres, 31 de desembre del 2014

"Romesquet" de festa




Ingredients per a quatre persones:

4 mitges llagostes
8 llagostins grossos
1500 grams de patates
1 cabeça d’alls
3 nyores (en remull des del dia anterior)
50 grams d’avellanes torrades
50 grams d’ametlles torrades
200 mil·lilitres de brandi
1 tomàquet madur
1 llesca de pa
Julivert
Oli
Sal
Pebre

Elaboració:

En una paella amb una mica d’oli sofregim els alls pelats i quan comencin a ser rossos els posem al vas batedor.
En el mateix oli fregir lleugerament el pa i el julivert. Posar-ho al vas batedor.
Tallem les nyores en tres u quatre trossos  i les passem per la paella un o dos minuts, procurant que no es cremin. Les retirem i les afegim al vas.
Escalivem el tomàquet al forn, i un cop cuit el pelarem i l’introduïm al vas. Afegirem el brandi, les ametlles, les avellanes i ho triturarem fins que sigui ben fi.
En una olla amb aigua prèviament escalfada i afegim el romesco i ho deixem bullir deu o quinze minuts rectificant de sal i pebre si cal.
En una cassola amb un raig d’oli i quan sigui ben calent marquem els llagostins ( un minut per banda) i després les llagostes prèviament salpebrades. Reservem.
En la mateixa cassola sofregim l’all i el julivert que teníem picolat, quan sigui ros hi afegim les patates esquinçades, li donem unes voltes i afegim el romesco fins a cobrir, Ho deixem fer.
Quan li falta uns cinc minuts afegim el marisc.

Si us agrada un gust més potent podeu afegir a l’últim minut unes cullerades d’allioli.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada