dijous, 18 de desembre del 2014

Bacallà a la "Riojana"




Ingredients per a quatre persones:

4 talls de morró de bacallà
400 grams de tomàquet triturat
200 grams de pebrots del “piquillo”
3 alls
1 got de brandi
1 cullerada de vinagre 
1 bitxo petit
1 cullerada de sucre
Sal pebre
Oli
Julivert

Elaboració:

Posem el bacallà en un recipient a la nevera. El tindrem en remull dos dies canviant l’aigua tres o quatre cops, depenent del punt de sal que us agradi.
Quan estigui llest escorreu l’aigua en un colador.
Posem oli en una paella i quan sigui ben calent fregim el bacallà prèviament enfarinat i tenint cura de que no es trenqui en girar-lo.
Traiem el suc de la conserva de “piquillos” i els tallem a tires finetes. Reservem.
En una cassola amb un raig d’oli de fregir el bacallà posem a coure el tomàquet triturat a foc lent  i passats deu minuts afegim el pebrot, l’all, el julivert, el bitxo, el got de brandi, una mica de sal, el pebre i la cullerada de sucre i ho deixem fer durant dotze minuts tot remenant perquè no s’agafi a la cassola, si és necessari afegim una mica d’aigua.
Quan veiem que el tomàquet és cuit tastem i, si cal, rectifiquem de sal.
Introduïm el bacallà i deixem fer la xup-xup uns deu minuts més.

Aquesta recepta és millor cuinar-la d’un dia per l’altre.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada