Ingredients
per a quatre persones:
4
talls de morró de bacallà
400
grams de tomàquet triturat
200
grams de pebrots del “piquillo”
3
alls
1
got de brandi
1
cullerada de vinagre
1 bitxo petit
1 bitxo petit
1
cullerada de sucre
Sal
pebre
Oli
Julivert
Elaboració:
Posem
el bacallà en un recipient a la nevera. El tindrem en remull dos dies canviant
l’aigua tres o quatre cops, depenent del punt de sal que us agradi.
Quan
estigui llest escorreu l’aigua en un colador.
Posem
oli en una paella i quan sigui ben calent fregim el bacallà prèviament
enfarinat i tenint cura de que no es trenqui en girar-lo.
Traiem
el suc de la conserva de “piquillos” i els tallem a tires finetes. Reservem.
En
una cassola amb un raig d’oli de fregir el bacallà posem a coure el tomàquet
triturat a foc lent i passats deu minuts
afegim el pebrot, l’all, el julivert, el bitxo, el got de brandi, una mica de
sal, el pebre i la cullerada de sucre i ho deixem fer durant dotze minuts tot
remenant perquè no s’agafi a la cassola, si és necessari afegim una mica
d’aigua.
Quan
veiem que el tomàquet és cuit tastem i, si cal, rectifiquem de sal.
Introduïm
el bacallà i deixem fer la xup-xup uns deu minuts més.
Aquesta
recepta és millor cuinar-la d’un dia per l’altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada