Ingredients
per a quatre persones:
800
grams de mongetes cuites
24
cloïsses gallegues grosses
2
cebes
1
pebrot verd italià
1
pot de tomàquet triturat
1
all
2
xilis
1
copa de xerès sec
1
cullerada de pebre vermell dolç
Julivert
Una
punta d’una fulla de llorer
4
escamarlans (opcional)
Elaboració:
Posem
les cloïsses en un cassó amb aigua salada a la nevera un parell d’hores, per
tal que treguin la sorra.
Les
rentem i en el mateix cassó posem el xerès i les cloïsses al foc fins que s’obrin.
Si alguna no s’obre s’haurà de llançar.
En
una cassola posem un raig d’oli i quan sigui ben calent hi posem els
escamarlans, un minut per cada banda. Reservem.
Ratllem
la ceba i la introduïm a la mateixa cassola a foc lent i quan comenci a agafar
color afegim la punta de llorer, l’all picat, el tomàquet, els xilis i el pebre
vermell. Ho deixem confitar entre vuit i deu minuts. Afegim el pebrot tallat
menut i deixem coure cinc minuts.
Si
les mongetes són de conserva, rentar-les sota l’aixeta dins d’un colador.
Les
posem a la cassola juntament amb el suc de coure les cloïsses i aigua calenta
fins a cobrir.
Deixem
fer la xup-xup durant uns deu o quinze minuts, incorporem les cloïsses, els
escamarlans i el julivert picat. Ho courem cinc minuts més. Ha de quedar un
suquet dens però no massa espès.
Un plat que no hagués dit mai que lligava... i mare de déu quina combinació ;)
ResponEliminaLa foto de l'esquirol, genial!!!!!!!!!!!!!!
Bego
Doncs, sí! La recepta és del tot inesperada i té una pinta boníssima, però l'esquirol... una sorpresa encantadora!
ResponElimina