dijous, 27 de novembre del 2014

Coliflor gratinada




Ingredients per a quatre persones:

1 coliflor
1 ceba
1 tomàquet madur
1 cullerada i mitja de farina
200 grams de pernil ibèric
150 grams de formatge “Emetal”
50 grams de mantega
1 cullerada de pebre vermell dolç
Llet
Sal
Pebre
Nou moscada

Elaboració:

Separem els rams de la coliflor i  posem en una olla amb aigua i una mica de sal al foc. Quan arrenca el bull hi posem la coliflor i deixem coure uns vint minuts a foc viu.
Ha de quedar una mica “al dente”. Escorrem i deixem refredar.
Quan ha perdut l’aigua la distribuïm en una safata per anar al forn.

La salsa:

En un cassó desfem la mantega i afegim una mica d’oli.
Quan sigui calent hi posem la ceba tallada ben menuda (uns deu minuts) després introduïm el tomàquet també tallat menut i sofregim; hi afegim el pebre vermell, deixem coure i posem la farina i anem incorporant la llet de mica en mica tot remenant per tal d’evitar els grumolls. Afegim un polsim de nou moscada i corregim de sal i pebre. Hem d’aconseguir una beixamel densa però no excessivament espessa.
Tallem el pernil a trossos i el repartim per sobre la coliflor.
Tot seguit incorporem la salsa prèviament colada.
Espolsem amb el formatge ratllat i ho gratinem al forn escalfat abans a 200 graus.

Quan tingui un bonic color daurat ho traiem i servim. 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada