dimecres, 24 de desembre del 2014

Fricandó




Ingredients per a quatre persones:

800 grams de llata de vedella tallada ben prima
1 ceba
2 pastanagues
3 cullerades de tomàquet triturat
200 mil·lilitres de de vi ranci
100 mil·lilitres de brandi
25 grams de carreretes seques
25 grams de trompetes de la mort seques
Farina
Aigua
Sal
Oli

Per la Picada:
1 gra d’all
25 grams d’avellanes torrades
25 grams d’ametlles torrades
Julivert

Elaboració:

Posem en remull els bolets (d’un dia per l’altre).
Salpebrem el tall, l’enfarinem lleugerament i el fregim en una paella amb oli fins que comenci a agafar color daurat; Tot seguit ho posem en una cassola i reservem.
Amb l’oli de fregir la vedella, comencem el sofregit de ceba que ja haurem ratllat. Quan comença a agafar colr hi afegim les pastanagues prèviament passades per la picadora i ho deixem coure a foc lent uns deu minuts. Afegim el tomàquet i ho deixem fer deu minuts més.
Incorporem el brandi, el vi ranci i aigua prèviament escalfada.. Passats quinze minuts rectifiquem de sal.
Posem el sofregit a la cassola on tenim la vedella, si cal afegim aigua i ho deixem coure una estona més. Quan creiem que falta poc afegim la picada d’all, julivert, ametlles i avellanes.
Nosaltres aquest cop ho vam acompanyar amb xips de carxofa.

Sempre és més gustós l’endemà.




















1 comentari: