dijous, 5 de febrer del 2015

Crema de xampinyons i porro




Ingredients per a quatre o sis  persones:

400 grams  xampinyons
1 porro
50 grams de mantega
200 mil·lilitres de crema de llet
3 rovells d’ou
1 copa de brandi
60 grams d’arròs
400 mil·lilitres d’aigua
200 mil·lilitres d’oli d’oliva
1 cullerada de sucre
500 mil·lilitres de llet
Suc de mitja llimona
Pa

Elaboració:

Tallem el porro a daus petits
Netegem els xampinyons i els tallem a quarts (en reservem cinc tallats a làmines per decorar)
Posem un cassó al foc amb un rajolí d’oli, una mica de sal i l’aigua, quan arrenqui el bull hi posem l’arròs i el deixem fer fins que sigui ben cuit. Reservem.
Posem una olla al foc amb la mantega i el porro, i quan sigui transparent afegim els xampinyons i ho deixem fer uns cinc minuts. Afegim el brandi, el suc de llimona, el sucre i una mica de sal i pebre.
Deixem coure uns quinze minuts i aboquem l’arròs amb el seu suc de cocció. Triturem amb el braç batedor.
Comprovem la textura, i si cal afegim llet i agua fins a tenir la densitat adequada i ho deixem fer deu minuts més.
Batem els rovells i la crema de llet i ho afegim a l’olla tot remenant enèrgicament. Si cal corregir de sal i pebre.
Fregim les llesques de pa amb l’oli restant i fem les làmines a la planxa fins que quedin rosses.

Servim ben calent
























1 comentari: