dijous, 29 de gener del 2015

Púding de "Mascarpone" i coco




Ingredients per a vuit persones:

Primera part:
700 mil·lilitres de llet
200 grams de sucre
6 ous sencers
1 canó de canyella
1 cullerada d’essència de vainilla
1 copa de licor de cafè
4 bescuits
La pell d’una llimona

Segona part:
400 grams de formatge Mascarpone
200 grams de coco ratllat
200 grams de sucre
6 fulls de gelatina
1 got de llet

Elaboració:

Primera part
En un cassó posem la llet, la pell de la llimona i la canyella i li fem arrencar el bull, ho deixem infusionar i atemperar.
Preescalfem el forn amb turbo a 125 graus.
En un bol batem el sucre, els ous i la vainilla.
Colem la llet perfumada i l’afegim al bol de mica en mica mentre ho anem barrejant.
Folrem el fons d’un motlle d’uns cinc dits d’alçada amb làmines de bescuit d’un centímetre de gruix i ho mullem amb el licor de cafè. A continuació hi posem la barreja d’ou i ho col·loquem al forn tapat amb paper d’alumini al bany Maria; Li deixem uns setanta cinc minuts. Passat aquest temps comproven el punt de cocció amb un escuradents (si està cuit ha de sortir net i eixut).
Traiem del forn. Sorprenentment el bescuit haurà flotat hi ara estarà a dalt.

Segona part:
Posem les fulles de gelatina en aigua durant uns deu minuts.
En un bol hi aboquem el formatge, el sucre, el coco ratllat i un rajolí de llet. Barregem fins que la massa sigui homogènia.
Escorrem la gelatina i la dissolem en una mica de llet a molt poca temperatura. Un cop dissolta la afegim a la barreja anterior i remenem.
Omplim el motlle i ho allisem amb una espàtula. Tot seguit ho posem a la nevera, on s’haurà d’estar com a mínim quatre hores.

Es pot servir acompanyat d’un raig de sucre caramel·litzat.


















1 comentari:

  1. Això si que és cosa bona!!!!!!!!!! mmmmmmmm'encanta!!!!!!!!!!! :)
    Bego

    ResponElimina