dijous, 15 de gener del 2015

Trinxat amb costella



Ingredients per a quatre persones:

1 col d’hivern
3 o 4 patates
13oo grams de costella de porc
1 cabeça d’alls
40 grams de llard
1 copa de brandi
Oli
Sal
Pebre

Elaboració:

Netegem bé la col i retirem el nervi central de les fulles.
Pelem les patates, les tallem a daus i ho posem a coure amb aigua i sal.
Quan les patates estiguin cuites parem el foc i reservem
En una cassola antiadherent col·loquem els trossos de costella, prèviament salpebrats, oli per cobrir el fons, el llard, els alls desgranats i sense pelar, el brandi i un rajolí d’aigua. Ho posem a coure a foc molt baix tapat i de tant en tant tombem fins que sigui rossa.
Quan ja no falti gaire per acabar la costella, colem la col i patates i en reservem un got d’aquest líquid per si ens cal modificar la textura.
Fem un puré, més o menys fi i amanim amb una mica d’oli cru.

Ho servim acompanyat de la costella.












2 comentaris:

  1. Aquesta sí que és un clàssic. I fa molt bona pinta. Jo coneixia la versió "passada per la paella amb cansalada" que també està molt bé..

    ResponElimina