Ingredients
per a quatre persones:
300
grams de carn de porc trinxada
200
grams de fredolics
1
grapat de camagrocs
1
barra de pa sec
2
ous
1
cabeça d’alls
1
porro
1
ceba
1
pastanaga
3
cullerades de tomàquet triturat
4
escalunyes
1
copa de brandi
50
grams d’ametlles torrades
Pa
ratllat
Julivert
Llet
Un
pessic de farigola
Aigua
Sal
Pebre
negre
Pebre
vermell
Farina
blanca
Elaboració:
Descongelem
els fredolics.
Posem
a remullar els camagrocs secs.
Col·loquem
una olla amb aigua al foc amb el porro, la ceba, la pastanaga, el julivert i
una mica de sal i ho deixem bullir uns trenta minuts, colem i reservem.
Preparem
les pilotetes posant en un bol la carn, un ou sencer, el pa ratllat, l’all
aixafat, el julivert tallat ben menut, la sal i el pebre i ho remenem tort be
afegint una mica de llet per fer-ho més melós. Ho guardem a la nevera.
Posem
el brou colat de verdures al foc.
Pelem
els alls i els tallem a làmines ben fines, els sofregim amb una mica d’oli.
Quan comencin a enrossir els afegim al
brou.
Tallem
el pa a llesques ben primes i les posem a l’olla.
Deixem
bullir fins que el pa sigui ben tou i es pugui desfer amb un batedor manual.
Quan
sigui ben fi hi afegim l’ou sencer i continuem batent. Ho deixem quinze minuts
més i afegim els fredolics i els camagrocs.
En
una paella petita fem un sofregit amb les escalunyes i el tomàquet i deixem
reduir i ho afegim a l’olla.
Deixem
coure 10 minuts més.
Preparem
una picada amb el brandi i les ametlles utilitzant la batedora elèctrica. Ho
afegim a la sopa.
Amb
una cullera petita fem unes boletes petitones amb la carn reservada i les anem
introduint a l’olla juntament amb un pessic de farigola i el pebre vermell
(picant o dolç segons el vostre gust).
Corregim
de sal i pebre i quan les pilotes flotin la sopa ja estarà feta.
Es
convenient anar remenant sovint per evitar que s’enganxi.
Ho
servim ben calent amb julivert picat per sobre.
És una cosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! mmmm!!!!
ResponEliminaBego