dijous, 22 de gener del 2015

Sopa d'all




Ingredients per a quatre persones:

300 grams de carn de porc trinxada
200 grams de fredolics
1 grapat de camagrocs
1 barra de pa sec
2 ous
1 cabeça d’alls
1 porro
1 ceba
1 pastanaga
3 cullerades de tomàquet triturat
4 escalunyes
1 copa de brandi
50 grams d’ametlles torrades
Pa ratllat
Julivert
Llet
Un pessic de farigola
Aigua
Sal
Pebre negre
Pebre vermell
Farina blanca

Elaboració:

Descongelem els fredolics.
Posem a remullar els camagrocs secs.
Col·loquem una olla amb aigua al foc amb el porro, la ceba, la pastanaga, el julivert i una mica de sal i ho deixem bullir uns trenta minuts, colem i reservem.
Preparem les pilotetes posant en un bol la carn, un ou sencer, el pa ratllat, l’all aixafat, el julivert tallat ben menut, la sal i el pebre i ho remenem tort be afegint una mica de llet per fer-ho més melós. Ho guardem a la nevera.
Posem el brou colat de verdures al foc.
Pelem els alls i els tallem a làmines ben fines, els sofregim amb una mica d’oli. Quan comencin a enrossir  els afegim al brou.
Tallem el pa a llesques ben primes i les posem a l’olla.
Deixem bullir fins que el pa sigui ben tou i es pugui desfer amb un batedor manual.
Quan sigui ben fi hi afegim l’ou sencer i continuem batent. Ho deixem quinze minuts més i afegim els fredolics i els camagrocs.
En una paella petita fem un sofregit amb les escalunyes i el tomàquet i deixem reduir i ho afegim a l’olla.
Deixem coure 10 minuts més.
Preparem una picada amb el brandi i les ametlles utilitzant la batedora elèctrica. Ho afegim a la sopa.
Amb una cullera petita fem unes boletes petitones amb la carn reservada i les anem introduint a l’olla juntament amb un pessic de farigola i el pebre vermell (picant o dolç segons el vostre gust).
Corregim de sal i pebre i quan les pilotes flotin la sopa ja estarà feta.
Es convenient  anar remenant  sovint per evitar que s’enganxi.

Ho servim ben calent amb julivert picat per sobre.


























1 comentari:

  1. És una cosaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! mmmm!!!!
    Bego

    ResponElimina