Ingredients
per a quatre persones:
1
col d’hivern
3
o 4 patates
13oo
grams de costella de porc
1
cabeça d’alls
40
grams de llard
1
copa de brandi
Oli
Sal
Pebre
Elaboració:
Netegem
bé la col i retirem el nervi central de les fulles.
Pelem
les patates, les tallem a daus i ho posem a coure amb aigua i sal.
Quan
les patates estiguin cuites parem el foc i reservem
En
una cassola antiadherent col·loquem els trossos de costella, prèviament
salpebrats, oli per cobrir el fons, el llard, els alls desgranats i sense
pelar, el brandi i un rajolí d’aigua. Ho posem a coure a foc molt baix tapat i
de tant en tant tombem fins que sigui rossa.
Quan
ja no falti gaire per acabar la costella, colem la col i patates i en reservem
un got d’aquest líquid per si ens cal modificar la textura.
Fem
un puré, més o menys fi i amanim amb una mica d’oli cru.
Ho
servim acompanyat de la costella.
Pintaca!
ResponEliminaBego
Aquesta sí que és un clàssic. I fa molt bona pinta. Jo coneixia la versió "passada per la paella amb cansalada" que també està molt bé..
ResponElimina