Ingredients
per a sis persones:
1000
grams de rodó de vedella
2
tomàquets
2
pastanagues
2
cebes
1
capsa d’alls
1
branca d’api
1
fulla de llorer
1
polsim de farigola
1
clau
2
vasos de vi blanc
1
copa de vi ranci
50
grams de llard
Oli
1
cullerada de sucre
25
grams d’ametlles torrades
150
grams de bolets (opcional)
SaL
Pebre
Elaboració:
Recomano
fer la recepta en dues fases.
Primera
fase:
Salpebrem
el tall rodó i el posem a enrossir en una cassola que pugui anar al forn.
Un
cop sellada la carn incorporem la ceba a trossos, la pastanaga a rodelles, la
capsa d’alls tallada per la meitat, el tronc d’api a trossets, la fulla de
llorer i un polsim de farigola.
Ho
deixem coure tapat al forn a 160 graus uns quaranta minuts.
Incorporem
els tomàquets tallats, el vi blanc i ho ho deixem trenta minuts més. De tant en
tant haurem de girar el tall.
Deixem
refredar unes cinc hores. Si pot ser millor fins el dia següent.
Segona fase:
Un
cop fred tallem el tall a rodanxes no gaire gruixudes i els col·loquem en una
cassola.
Agafem
les verdures, les escorrem, traiem l’all
i el llorer, i les passem pel passapurés. El suc resultant l’afegim a la carn.
Hi posem un got d’aigua, el clau i ho deixem fer la xup-xup fins que la vedella
estigui ben tova.
Cinc
minuts abans d’acabar afegim la picada d’ametlles amb el vi ranci. Corregim de
sal i pebre. També podem afegir els bolets.
Ho
podem servir acompanyat d’un puré de patates.
oooooooooooooooooh! Slurp!
ResponEliminaBego