dijous, 23 d’octubre del 2014

Rodó rostit




Ingredients per a sis persones:

1000 grams de rodó de vedella
2 tomàquets
2 pastanagues
2 cebes
1 capsa d’alls
1 branca d’api
1 fulla de llorer
1 polsim de farigola
1 clau
2 vasos de vi blanc
1 copa de vi ranci
50 grams de llard
Oli
1 cullerada de sucre
25 grams d’ametlles torrades
150 grams de bolets (opcional)
SaL
Pebre

Elaboració:

Recomano fer la recepta en dues fases.
Primera fase:
Salpebrem el tall rodó i el posem a enrossir en una cassola que pugui anar al forn.
Un cop sellada la carn incorporem la ceba a trossos, la pastanaga a rodelles, la capsa d’alls tallada per la meitat, el tronc d’api a trossets, la fulla de llorer i un polsim de farigola.
Ho deixem coure tapat al forn a 160 graus uns quaranta minuts.
Incorporem els tomàquets tallats, el vi blanc i ho ho deixem trenta minuts més. De tant en tant haurem de girar el tall.
Deixem refredar unes cinc hores. Si pot ser millor fins el dia següent.
 Segona fase:
Un cop fred tallem el tall a rodanxes no gaire gruixudes i els col·loquem en una cassola.
Agafem les verdures, les escorrem,  traiem l’all i el llorer, i les passem pel passapurés. El suc resultant l’afegim a la carn. Hi posem un got d’aigua, el clau i ho deixem fer la xup-xup fins que la vedella estigui ben tova.
Cinc minuts abans d’acabar afegim la picada d’ametlles amb el vi ranci. Corregim de sal i pebre. També podem afegir els bolets.

Ho podem servir acompanyat d’un puré de patates.


















1 comentari: