dijous, 2 d’octubre del 2014

Bacallà amb mongetes i bolets




Ingredients per a quatre persones:

4 talls de morro de bacallà salat
400 grams de mongetes seques cuites
400 grams de bolets
3 tomàquets madurs
2 cebes tendres
1 porro
3 alls
Oli
Farina
Sal
Pebre
Julivert
Sucre
1 copa de brandi
1 copa de vi ranci

Elaboració:

Dessalem el bacallà.
El deixem escórrer.
Posem oli abundant en una paella, enfarinem el bacallà i el fregim, ha de quedar ros per fora però melós per dins. Reservem.
Amb quatre cullerades d’oli de fregir el bacallà saltegem els bolets a foc viu i reservem.
Posem en una cassola una mica de l’oli de fregir el bacallà i fem un sofregit amb la ceba i el porro tallat petit.
Posem en un braç batedor daus, el julivert, els alls, una mica de sal, pebre el tomàquet tallat i dues culleradetes de sucre  i ho triturem ben fi.
Ho afegim a la cassola juntament amb el brandi, i el vi ranci quan la ceba i el porro siguin rossos, i ho deixem confitar a foc lent.
Afegim els bolets i una mica d’aigua calenta i deixem fer la xup-xup uns quinze minuts.
Incorporem les mongetes i el bacallà.

Rectifiquem de sal i pebre i deixem coure cinc minuts més.




















2 comentaris:

  1. Hola Pere, m'has donat una bona idea pel dinar de Tots Sants . La teva recepta del bacallà amb mongetes , és mes completa que la meva. Potser en lloc dels panellets faré la coca de poma. Gràcies i records a la Maite.Molt bé les fotos!
    Araceli

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Araceli, Ens agrada que hagis tornat de vacances...t'hem trobat a faltar!!!
      M'agradaria saber-ne el resultat.
      Moltes gràcies!!!
      Pere

      Elimina