Ingredients
per a quatre persones:
4
talls de morro de bacallà salat
400
grams de mongetes seques cuites
400
grams de bolets
3
tomàquets madurs
2
cebes tendres
1
porro
3
alls
Oli
Farina
Sal
Pebre
Julivert
Sucre
1
copa de brandi
1
copa de vi ranci
Elaboració:
Dessalem
el bacallà.
El
deixem escórrer.
Posem
oli abundant en una paella, enfarinem el bacallà i el fregim, ha de quedar ros
per fora però melós per dins. Reservem.
Amb
quatre cullerades d’oli de fregir el bacallà saltegem els bolets a foc viu i
reservem.
Posem
en una cassola una mica de l’oli de fregir el bacallà i fem un sofregit amb la
ceba i el porro tallat petit.
Posem
en un braç batedor daus, el julivert, els alls, una mica de sal, pebre el
tomàquet tallat i dues culleradetes de sucre
i ho triturem ben fi.
Ho
afegim a la cassola juntament amb el brandi, i el vi ranci quan la ceba i el
porro siguin rossos, i ho deixem confitar a foc lent.
Afegim
els bolets i una mica d’aigua calenta i deixem fer la xup-xup uns quinze
minuts.
Incorporem
les mongetes i el bacallà.
Rectifiquem
de sal i pebre i deixem coure cinc minuts més.
Hola Pere, m'has donat una bona idea pel dinar de Tots Sants . La teva recepta del bacallà amb mongetes , és mes completa que la meva. Potser en lloc dels panellets faré la coca de poma. Gràcies i records a la Maite.Molt bé les fotos!
ResponEliminaAraceli
Hola Araceli, Ens agrada que hagis tornat de vacances...t'hem trobat a faltar!!!
EliminaM'agradaria saber-ne el resultat.
Moltes gràcies!!!
Pere