dijous, 30 d’octubre del 2014

Calamars farcits de camagrocs




Ingredients per a sis persones:

2 porros
2 cebes
2 pastanagues
1 tomàquet
500 grams de camagrocs
18 calamars mitjans
6 escamarlans (opcional)
1 ou
1 got de llet
1 dau de mantega
1 all
1 got de xerès
25 grams d’ametlles
Farina
Nou moscada
Sal
Pebre
Oli
Julivert

Elaboració:

Netegem els calamars. Picolem les potes i reservem.
En una cassola amb un raig d’oli sofregim la ceba, el porro i la pastanaga, tot tallat a trossos.
Quan les verdures estan toves afegim els camagrocs i deixem coure fins a consumir-se l’aigua que desprenen. Ho deixem refredar.
Colem i ho triturem. Reservem.
En una planxa ben calenta hi posem les cues d’escamarlà. Un cop fetes les picolem i reservem.
Preparem una beixamel espessa i la incorporem al trinxat juntament amb un ou batut i les cues d’escamarlà.
Deixem refredar a la nevera per tal que agafi consistència.
Farcim els calamars, els tanquem amb un escuradents i els enfarinem lleugerament. En una cassola amb oli els daurem i reservem.
Traiem l’excés d’oli i fem un sofregit amb una ceba i una pastanaga, tot picat ben petit. Quan la ceba agafi color hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem coure uns deu minuts.
Afegim les potes dels calamars i ho deixem fer cinc minuts més.
Incorporem els calamars, el xerès i una mica d’aigua fins a cobrir-ho. Deixem fer la xup-xup a foc moderat i vigilant que no s’agafi a la cassola.
Fem una picada amb el julivert, l’all i les ametlles i l’afegim. Corregim de sal i pebre.

La salsa hauria de quedar espesa.


























2 comentaris: