dijous, 31 de març del 2016

Púding a l'estil de les Balears




Ingredients per a vuit persones:

600 mil·lilitres de llet sencera
400 mil·lilitres de nata liquida
200 grams de sucre
100 grams de panses sense pinyol
8 ous
6 ensaïmades  petites
1 copa de ratafia
1 canó de canyella
La pell d’una llimona
Caramel líquid

Elaboració:

Posem les panses en remull amb la ratafia (una hora) i reservem.
Posem la llet en un cassó juntament amb la nata, la pell de la llimona, el sucre i la canyella i ho portem a ebullició, parem el foc i deixem infusionar fins que gairebé estigui fred.
Batem els ous en un bol, tallem les ensaïmades a quadrats, i les posem dins del bol i ho barregem.
Traiem la pell de llimona i el canó de canyella i ho afegim al bol del ous passant-ho per un colador ben fi.. A continuació afegim les panses i la ratafia i ho tornem a barrejar. Deixem reposar uns quinze minuts.
Posem una capa fina de caramel líquid al fons del motlle (millor de silicona) i aboquem tot el contingut del bol.
Fem quallar al forn preescalfat  160 graus uns 45 minuts  o fins que sigui cuit. Si es torrés massa de sobre ho podem tapar amb paper d’alumini..

Deixem refredar i desmotllem.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada