dijous, 10 de març del 2016

Fideus amb cloïsses




Ingredients per a quatre persones:

300 grams de fideus gruixuts
800 grams de cloïsses
150 grams de calamar
1 ceba grossa
3 grans d’all
1 pessic de safrà
1 got de vi blanc sec
Julivert
Pebre blanc
Sal
Oli

Elaboració:

Posem les cloïsses en un recipient cobertes d’aigua amb un grapat de sal a la nevera perquè deixin anar la sorra.
Emboliquem el safrà amb paper de plata i el posem a torrar al forn a 100 graus uns deu minuts.
Netegem el calamar i en fem tires, salem lleugerament i reservem.
Llencem l’aigua de les cloïsses, les rentem i les posem en un cassó amb aigua que les cobreixi i una mica més i ho portem a ebullició, afegim les cloïsses i deixem que s’obrin. Reservem calent i tapat.
En una paella sense oli torrem els fideus fins que comencin a canviar de color.
Posem aigua en una olla amb sal i quan arrenqui el bull afegim els fideus i els deixem fer entre tres i cinc minuts. Colem i reservem.
En una cassola amb una mica d’oli posem a sofregir la ceba, l’all i el julivert, tot tallat ben menut. Quan la ceba comenci a canviar de color afegim les tires de calamar i passats uns sis minuts afegim el vi, el safrà, el pebre i deixem evaporar l’alcohol.
Incorporem els fideus al sofregit i cobrim amb el brou d’obrir les cloïsses prèviament colat. Deixem fer a foc mig fins que els fideus estiguin al vostre gust i, si cal, anem afegint miques de brou.
Un minut abans de parar el foc col·loquem les cloïsses reservades.

Si es vol es pot decorar el plat amb una o dues gambes salpebrades i saltejades amb mantega.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada