Ingredients
per a quatre persones:
300
grams de fideus gruixuts
800
grams de cloïsses
150
grams de calamar
1
ceba grossa
3
grans d’all
1
pessic de safrà
1
got de vi blanc sec
Julivert
Pebre
blanc
Sal
Oli
Elaboració:
Posem
les cloïsses en un recipient cobertes d’aigua amb un grapat de sal a la nevera
perquè deixin anar la sorra.
Emboliquem
el safrà amb paper de plata i el posem a torrar al forn a 100 graus uns deu
minuts.
Netegem
el calamar i en fem tires, salem lleugerament i reservem.
Llencem
l’aigua de les cloïsses, les rentem i les posem en un cassó amb aigua que les
cobreixi i una mica més i ho portem a ebullició, afegim les cloïsses i deixem
que s’obrin. Reservem calent i tapat.
En
una paella sense oli torrem els fideus fins que comencin a canviar de color.
Posem
aigua en una olla amb sal i quan arrenqui el bull afegim els fideus i els
deixem fer entre tres i cinc minuts. Colem i reservem.
En
una cassola amb una mica d’oli posem a sofregir la ceba, l’all i el julivert,
tot tallat ben menut. Quan la ceba comenci a canviar de color afegim les tires
de calamar i passats uns sis minuts afegim el vi, el safrà, el pebre i deixem
evaporar l’alcohol.
Incorporem
els fideus al sofregit i cobrim amb el brou d’obrir les cloïsses prèviament
colat. Deixem fer a foc mig fins que els fideus estiguin al vostre gust i, si
cal, anem afegint miques de brou.
Un
minut abans de parar el foc col·loquem les cloïsses reservades.
Si
es vol es pot decorar el plat amb una o dues gambes salpebrades i saltejades
amb mantega.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada