Ingredients
per a sis persones:
2
llamàntols congelats
4
gambes o llagostins
300
grams de macarrons
½
litre de llet
2
grans d’all
4
filets d’anxova
1
cullerada rasa de mostassa
1
cullerada rasa de farina
1
copa de vi blanc sec
1
pessic de safrà
60
grams de formatge “Cheddar” ratllat
60
grams de formatge “Gruyere” ratllat
60
grams de formatge “Parmesà” ratllat
60
grams de mantega
6
grans de pebre negre
2
fulles de llorer
Sal
Pebre
blanc
Elaboració:
Posem
al foc una olla amb aigua abundant , una mica de sal, els grans de pebre i el
llorer i quan comenci a bullir introduïm el marisc i deixem coure cinc minuts,
traiem i reservem. Colem l’aigua i la tornem a posar al foc per fer la pasta.
En
una cassola ample posem la mantega, la ceba picada i l’all trinxat, quan la
ceba sigui transparent hi aboquem el vi i les anxoves tallades menudes; ho
deixem concentrar tot remenant, afegim la mostassa, la farina i continuem la
cocció a foc suau..
Anem
introduint rajolins de llet, el safrà i tot el tall dels llamàntols i les
gambes tallat menut, corregim de sal i pebre.
Posem
a bullir la pasta amb l’aigua de coure el marisc intentant que quedi al dente.
Incorporem
els formatges a la salsa, i ho remenem tot bé (si cal afegim llet) doncs ha de
quedar una salsa espessa però no molt densa.
Introduïm la pasta a la salsa, empolsem amb una mica de
formatge i gratinem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada