dijous, 14 d’abril del 2016

Macarrons amb formatge i llamàntol




Ingredients per a sis persones:
                
2 llamàntols congelats
4 gambes o llagostins
300 grams de macarrons
½ litre de llet
2 grans d’all
4 filets d’anxova
1 cullerada rasa de mostassa
1 cullerada rasa de farina
1 copa de vi blanc sec
1 pessic de safrà
60 grams de formatge “Cheddar” ratllat
60 grams de formatge “Gruyere” ratllat
60 grams de formatge “Parmesà” ratllat
60 grams de mantega
6 grans de pebre negre
2 fulles de llorer
Sal
Pebre blanc

Elaboració:

Posem al foc una olla amb aigua abundant , una mica de sal, els grans de pebre i el llorer i quan comenci a bullir introduïm el marisc i deixem coure cinc minuts, traiem i reservem. Colem l’aigua i la tornem a posar al foc per fer la pasta.
En una cassola ample posem la mantega, la ceba picada i l’all trinxat, quan la ceba sigui transparent hi aboquem el vi i les anxoves tallades menudes; ho deixem concentrar tot remenant, afegim la mostassa, la farina i continuem la cocció a foc suau..
Anem introduint rajolins de llet, el safrà i tot el tall dels llamàntols i les gambes tallat menut, corregim de sal i pebre.
Posem a bullir la pasta amb l’aigua de coure el marisc intentant que quedi al dente.
Incorporem els formatges a la salsa, i ho remenem tot bé (si cal afegim llet) doncs ha de quedar una salsa espessa però no molt densa.

Introduïm  la pasta a la salsa, empolsem amb una mica de formatge i gratinem.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada