dijous, 21 d’abril del 2016

Pèsols ofegats amb calçots i rap





Ingredients per a quatre persones

250 grams de pèsols del Maresme
250 grams de calÇots
1 cua de rap
12 cloïsses grosses (opcional)
1 dau de mantega
2 fulles de menta
1 cullerada rasa de sucre
1 cullerada rasa de farina
Oli
Sal
Pebre

Elaboració:

Posem les cloïsses amb aigua i sal a la nevera per tal que expulsin la sorra que puguin portar.
Netegem la cua de rap, traiem l’espina central i fem uns medallons. Reservem.
Traiem els pèsols de les cloves i posem un cassó al foc amb aigua i unes quantes cloves i ho fem bullir uns deu minuts. Reservem.
En el recipient que courem els pèsols hi posem dues cullerades d’oli, el dau de mantega i els calçots tallats a rodelles fines, deixem que s’estovin  sense agafar color. Reservem.
En un cassó posem les cloïsses i les fem obrir al vapor.
Deixatem la farina amb una mica d’aigua.
Tornem al foc els calÇots i afegim els pèsols, la cullerada de sucre, les fulles de menta, la farina deixatada, el suc de les cloïsses ben colat i una part del brou fet amb les cloves fins a cobrir els pèsols. Ho deixem fer entre quinze i vint minuts a foc suau. Incorporem les cloïsses.

Salpebrem el rap i el posem a la planxa ben calenta i untada amb una mica d’oli.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada