Ingredients
per a quatre persones
250
grams de pèsols del Maresme
250
grams de calÇots
1
cua de rap
12
cloïsses grosses (opcional)
1
dau de mantega
2
fulles de menta
1
cullerada rasa de sucre
1
cullerada rasa de farina
Oli
Sal
Pebre
Elaboració:
Posem
les cloïsses amb aigua i sal a la nevera per tal que expulsin la sorra que
puguin portar.
Netegem
la cua de rap, traiem l’espina central i fem uns medallons. Reservem.
Traiem
els pèsols de les cloves i posem un cassó al foc amb aigua i unes quantes
cloves i ho fem bullir uns deu minuts. Reservem.
En
el recipient que courem els pèsols hi posem dues cullerades d’oli, el dau de
mantega i els calçots tallats a rodelles fines, deixem que s’estovin sense agafar color. Reservem.
En
un cassó posem les cloïsses i les fem obrir al vapor.
Deixatem
la farina amb una mica d’aigua.
Tornem
al foc els calÇots i afegim els pèsols, la cullerada de sucre, les fulles de
menta, la farina deixatada, el suc de les cloïsses ben colat i una part del
brou fet amb les cloves fins a cobrir els pèsols. Ho deixem fer entre quinze i
vint minuts a foc suau. Incorporem les cloïsses.
Salpebrem
el rap i el posem a la planxa ben calenta i untada amb una mica d’oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada