dijous, 28 de gener del 2016

Mongetes a la marinera




Ingredients per a quatre persones:

500 grams de mongeta cuita
400 grams de rap net de pell i espina
100 mil·lilitres de brandi
8 gambes
25 grams de farina
2 grans d’all
1 culleradeta de polpa de nyora
Oli
Sal pebre blanc
Julivert

Elaboració:

Salem les gambes; tallem el rapa daus d’uns dos centímetres, salpebrem i reservem.
Rentem les mongetes per treure el suc de la conserva i les posem en una cassola.
Picolem ben petit l’all i el julivert.
Traiem la polpa de la nyora que haurem posat en remull la nit abans i reservem.
Posem una paella al foc i quan estigui ben calenta posem un rajolí d’oli on farem un tomba-tomba a les gambes i reservem.
Posem una mica més d’oli per coure el rap a foc fort, ha de quedar daurat per fora sense ser sec. Reservem.
En la mateixa paella posem l’all trinxat, donem unes voltes i afegim la farina i la deixem enrossir, aboquem el brandi, deixem evaporar l’alcohol i tot seguit afegim un got d’aigua, quan arrenqui el bull ho empolsem amb el julivert picolat.
Anem remenant amb una cullera de fusta i, si cal, anem afegint aigua. El temps aproximat de cocció és entre deu i quinze minuts. Corregim de sal i pebre.

Aquesta salsa la posem amb les mongetes  a foc lent uns qinze minuts, per sobre hi posem les gambes i el rap. Sacsejar la cassola per tal que no s’enganxi.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada