dijous, 4 de febrer del 2016

Pinya amb crema catalana




Ingredients per a quatre persones:

1 pinya madura
1 dau de mantega
1 cullerada de sucre bru
1 cullerada de mistela o moscatell

Per la crema:

500 mil·lilitres de llet evaporada
100 mil·lilitres de llet
5 rovells d’ou
25 grams de “Maizena”
75 grams de sucre
1 canó de canyella
La pell d’una llimona

Elaboració:

Posar la llet evaporada en un cassó juntament amb la canyella i la pell de la llimona, arrenquem el bull i parem el foc deixant infusionar fins que estigui a temperatura ambient.
En un bol posem els revells i el sucre. Batem bé fins que comenci a tenir un color blanquinós.
Dissolem la “Maizena” en la llet sencera i ho afegim  remenant-ho bé per integrar-ho.
Passem per un colador de malla fina la llet aromatitzada i ho afegim a la barreja anterior. Després ho passem tot a un cassó, ho posem al foc, tot remenant fins que quedi espés.
Pelem la pinya, traiem la part més dura del centre i tallem en rodanxes de 0,5 a 1 mil·límetre.
Posem una paella al foc amb la mantega, el sucre bru i la mistela i quan agafi color anem caramelitzant els talls de pinya.
Podem presentar-ho de dues maneres:
Muntem un milfulls  intercalant pinya i crema, posem una cullerada de sucre per sobre  i dinem color amb el bufador de gas.
Amb l’ajut d’una  anella d’emplatar i l’omplim amb la crema, enpolsem sucre per sobre i cremem. Decorem amb la pinya pel costat.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada