dijous, 25 de febrer del 2016

Mousse de maduixa i "Mascarpone"




Ingredients per a quatre persones:

250 grams de formatge “Mascarpone”
250 grams de maduixes madures
250 mil·lilitres de llet evaporada
130 grams de sucre glaç
3 ous
7 fulles de gelatina
Un pessic de sal

Per la salsa de maduixa:
12 maduixes
2 cullerades de sucre morè
1 cullerada de mantega
1 cullerada d’aigua
2 fulles de gelatina

Elaboració:

Separem els rovells de les clares i ho posem en dos bols.
Netegem les maduixes, les posem al vas batedor amb 30 grams de sucre glaç i la llet i fem un puré ben fi. Reservem.
En el bol que tenim els rovells posem  100 grams de sucre restants,  i ho batem fins a obtenir una crema de color blanquinós. Posem el formatge a trossos i continuem batent fins que estigui tot ben integrat.
Posem el puré de maduixes en un colador de malla fina i ho barregem  amb els us i el formatge.
Deixem la gelatina en remull amb aigua freda.
En un recipient petit posem els 50 mil·lilitres restants de llet i quan sigui calent, sense arrencar el bull, hi barregem la gelatina escorreguda fins que tot estigui ben dissolt. Ho afegim a la crema i barregem bé.
Al bol amb les clares hi posem un pessic de sal i amb l’ajuda de les varetes ho munten a punt de neu.
Anem afegint a la crema de mica en mica, fent moviments suaus de baix a dalt per no perdre l’estructura esponjosa.
Ho posem en els recipients escollits per servir-ho i ho deixem a la nevera un mínim de sis hores.

Per fer la salsa agafem un cassó on posem una dotzena de maduixes tallades de forma regular, la mantega, el sucre morè i l’aigua i ho deixem fer a foc lent uns deu minuts, retirem del foc i afegim la gelatina prèviament remullada i ho guardem a la nevera fins l’hora d’emplatar.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada