dijous, 21 de gener del 2016

Llaminera a l'estil de Lizarra



Ingredients per a quatre persones:

1 llaminera grossa o dues de petites
300 grams de tomàquet triturat
1 o 2 pebrots vermells
6 alls
1 copa de brandi
1 cullerada de vinagre
1 cullerada de sucre
1 grapat de julivert
1 bitxo (opcional)
Oli
Sal
Pebre


Elaboració:

Netegem la llaminera de greixos i tendrum, salpebrem.
Posem una cassola al foc amb l’oli i quan sigui ben calent daurem el tall procurant que quedi cru per dintre i reservem.
En el mateix oli posem el tomàquet i el pebrot tallat a daus, deixem coure a foc mig uns deu minuts.
Afegim el sucre, una mica de sal, el brandi, el vinagre, el bitxo i ho deixem fer uns deu minuts més.
Posem l’all picat ben menut i el julivert i ho mantenim a foc mig entre quinze i vint minuts. Si cal afegim aigua.
Tallem la llaminera a rodanxes primes i las afegim a la salsa uns tres o quatre minuts.
Si volem una salsa espessa hi afegim una cullerada de “Maizena” dissolta en aigua.

Podem acompanyar amb puré de patates, amb pasta o simplement amb un bon pa.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada