Ingredients
per a quatre persones:
350
grams de bacallà esqueixat dessalat
280
grams d’oli d’oliva verge extra
65
grams de crema de llet per cuinar
1
fulla de llorer
1
gra d’all
Per
l’acompanyament:
4
rovells d’ou
4
fulls de pasta “Filo”
Escates
de sal “Maldon”
Amanida
(opcional)
Elaboració:
Posem
l’oli en un cassó al foc juntament amb l’all laminat i sense el germen i la
fulla de llorer.
Escorrem
el bacallà, no cal que quedi eixut del tot.
Quan
l’all comenci a enrossir afegim el bacallà, donem un parell de voltes i en
trenta segons retirem del foc.
Posem
un colador en un bol, aboquem el contingut del cassó i guardem l’oli i el
bacallà per separat . Retirem el llorer.
Posem
el bacallà en un vas batedor i triturem amb el braç afegint l’oli de la cocció
de mica en mica (com si féssim una maionesa) i anem intercalant rajolins de
crema de llet.
Un
cop tenim la pasta ben fina i lligada corregim de sal, si cal, i reservem a la
nevera.
Tallem
cada full de pasta “Filo” en quatre porcions quadrades i les untem molt
lleugerament de mantega i les posem intercalades en un bol petit donant-los-hi
forma de pètal i ho posem a daurar al forn a 160 graus turbo.
Deixem
refredar i les omplim amb la brandada. Al centre hi afegim un rovell d’ou i a
sobre unes escates de sal “Maldon”.
Si
ho volem servir tebi, abans de posar el rovell li donem un cop de forn suau.
S’ha de tenir cura per no malmetre l’estructura de la brandada amb massa
escalfor.
Una sorpresa... i bonissima!!!!!!!!
ResponEliminaBego