Ingredients
per a quatre persones:
Per
la Bavaroise:
16
galetes Maria
150
grams de torró de xixona de bona qualitat
2
ous sencers
40
grams de sucre
5
fulles de gelatina
50
mil·lilitres de crema de llet textura espessa
1/3
part de les clares muntades del Tiramisú
Licor
de cafè
Pel
Tiramisú:
3
ous
3
cullerades curulles de sucre
1
pessic de sal
Pols
de cacau
Unes
gotes d’extracte de vainilla
Elaboració
de la bavaroise
Triturem
les galetes (mecànicament o amb la mà de morter) i les repartim al fons dels
recipients que farem servir per muntar les postres i les emborratxem amb licor
de cafè i reservem.
En una picadora o en una mà de morter posem el
torró a trossos i en fem una pasta ben fina.
En
un bol batem els ous sencers i el sucre amb l’ajut d’unes varetes, a poder ser
elèctriques, fins a obtenir una barreja blanquinosa i ben oxigenada.
Posem
la gelatina en remull amb aigua a temperatura ambient uns deu minuts.
Afegim
la pasta de torró als ous amb sucre i ho barregem fins a integrar-ho-
Escalfem
la crema de llet, sense que arrenqui el bull, escorrem bé la gelatina i la
dissolem en la crema de llet sense para de remenar per evitar els grumolls.
Deixem refredar una mica i ho afegim a la crema de
torró i barregem bé amb les varetes elèctriques a la velocitat més baixa.
Muntarem
les clares de tres ous a punt de neu amb un pessic de sal i guardarem els
rovells en un altre bol.
Afegirem
una tercera part de les clares muntades al bol de la bavaroise, remenarem de
baix a dalt amb una pala de silicona.
S’ha
de fer amb delicadesa per no perdre la textura de les clares. Repartirem el resultat sobre de la galeta, i deixarem
aproximadament la meitat per poder
incorporar el tiramisú.
Elaboració
del Tiramisú:
Posarem
el sucre i l’extracte de vainilla en el bol on havíem reservat els rovells i
amb les varetes elèctriques ho batem fins a obtenir una crema blanquinosa.
Incorporem
el formatge i seguim batem fins a
obtenir una crema ben fina. Afegim miques de la clara muntada que teníem
reservada, remenant de baix a dalt
intentant perdre el mínim volum.
Cobrir
la bavaroise i guardar a la nevera mínim cinc hores.
Abans
de servir empolsem amb el cacau en pols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada