dimecres, 2 de desembre del 2015

Tiramisú amb Bavaroise de Torró




Ingredients per a quatre persones:

Per la Bavaroise:

16 galetes Maria
150 grams de torró de xixona de bona qualitat
2 ous sencers
40 grams de sucre
5 fulles de gelatina
50 mil·lilitres de crema de llet textura espessa
1/3 part de les clares muntades del Tiramisú
Licor de cafè

Pel Tiramisú:

3 ous
3 cullerades curulles de sucre
1 pessic de sal
Pols de cacau
Unes gotes d’extracte de vainilla

Elaboració de la bavaroise

Triturem les galetes (mecànicament  o amb  la mà de morter) i les repartim al fons dels recipients que farem servir per muntar les postres i les emborratxem amb licor de cafè i reservem.
En  una picadora o en una mà de morter posem el torró a trossos i en fem una pasta ben fina.
En un bol batem els ous sencers i el sucre amb l’ajut d’unes varetes, a poder ser elèctriques, fins a obtenir una barreja blanquinosa i ben oxigenada.
Posem la gelatina en remull amb aigua a temperatura ambient uns deu minuts.
Afegim la pasta de torró als ous amb sucre i ho barregem fins a integrar-ho-
Escalfem la crema de llet, sense que arrenqui el bull, escorrem bé la gelatina i la dissolem en la crema de llet sense para de remenar per evitar els grumolls.
Deixem  refredar una mica i ho afegim a la crema de torró i barregem bé amb les varetes elèctriques a la velocitat més baixa.
Muntarem les clares de tres ous a punt de neu amb un pessic de sal i guardarem els rovells en un altre bol.
Afegirem una tercera part de les clares muntades al bol de la bavaroise, remenarem de baix a dalt amb una pala de silicona.
S’ha de fer amb delicadesa per no perdre la textura de les clares. Repartirem  el resultat sobre de la galeta, i deixarem aproximadament la meitat  per poder incorporar el tiramisú.

Elaboració del Tiramisú:

Posarem el sucre i l’extracte de vainilla en el bol on havíem reservat els rovells i amb les varetes elèctriques ho batem fins a obtenir una crema blanquinosa.
Incorporem el formatge i seguim batem  fins a obtenir una crema ben fina. Afegim miques de la clara muntada que teníem reservada, remenant  de baix a dalt intentant perdre el mínim volum.
Cobrir la bavaroise i guardar a la nevera mínim cinc hores.

Abans de servir empolsem amb el cacau en pols.



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada