dimecres, 25 de novembre del 2015

Cim i Tomba a l'estil de "Can Carlus" de Tossa




Ingredients per a sis persones:

1 lluerna de 1500 grams
1500 grams de patates
1 ceba de figueres grossa
2 tomàquets de pera madurs
1 cabeça d’all per persona
½ pebrot vermell petit
½ pebrot verd
1 ou
1 gra d’all
1 pessic de safrà
Julivert
Oli
Sal
Pebre

Elaboració:

Netegem bé el peix, guardem el cap i treiem l’espina central,  tallem a trossos i salpebrem.
En una cassola posem la ceba tallada en juliana, les patates en rodanxes de ½ cm, els tomàquets tallats a octaus, els daus de pebrot, les cabeces d’all senceres, el cap de la lluerna, un bon raig d’oli d’oliva i ho cobrim d’aigua i salem lleugerament. Ho portem a ebullició. Deixem fer uns deu minuts  retirem el cap,
I continuem la cocció fins que les patates siguin toves.
Torrem una mica de safrà al forn embolicat amb paper d’alumini i l’afegim a la cassola, si cal anem afegint aigua.
Fem l’allioli.
Hem d’anar remenant la cassola en moviments circulars com si féssim un pil-pil.
Quan ja falti poc per acabar afegim el peix i una mica després l’allioli i continuem remenant. Corregim de sal si cal. Afegim el julivert picat.
Deixem reposar cinc minuts i servim.
És pot fer amb altre tipus de peix, com rap o escòrpora o rajada.

Cada comensal ha de tenir una cabeça d’alls al plat, per anar-los barrejant amb les patates.





















2 comentaris:

  1. En Carlus estaria ben satisfet, si el provés... :)
    Bego

    ResponElimina
  2. El de cn Carlus no ho sé però aquest cim i tomba fa pinta de ser boníssim. Ho hauré de tastar.

    ResponElimina