dijous, 17 de desembre del 2015

Canelons de ceps i marisc




Ingredients per a quatre persones:

400 grams de cues de gamba pelades
200 grams de ceps congelats
1 porro gros
2 cullerades de tomàquet triturat
40 grams de mantega
1 copa de brandi
2 cullerades de farina
8 fulls de lasanya precuita
Llet sencera
Nou moscada
Sal 
Pebre
Oli

Per la beixamel de cobertura:

1 ceba tendra
40 grams de mantega
1 i 1/2 cullerada de farina
1 tòfona en conserva
1 pessic de safrà
Llet sencera
Nou moscada
Sal
Pebre
Formatge ratllat

Elaboració:

Posem els fulls de lasanya en remull amb aigua calenta, seguint les indicacions del fabricant.
Tallem el porro el més petit possible, picolem els ceps prèviament descongelats i no llancem el suc que desprenen., tallem les cues de gamba a daus menuts.
Posem un cassó al foc amb la mantega, un raig d’oli, afegim el porro i deixem fer a foc molt baix fins que sigui transparent.
Introduïm els ceps amb el seu suc i deixem coure entre vuit i deu minuts, afegim les gambes, el tomàquet, el brandi i ho flamegem  i deixem coure dos o tres minuts.
Escampem la farina per sobre, donem dues voltes i comencem a incorporar la llet de mica en mica sense parar de remenar. S’ha d’aconseguir una massa una mica consistent per a poder-la treballar a l’hora de farcir la pasta, salpebrem lleugerament i empolsem  amb nou moscada.
Traiem del foc i deixem refredar a temperatura ambient, a mesura que es refreda també agafa més consistència.
Traiem la pasta de l’aigua i la posem sobre un drap de cotó.
Omplim la mànega pastissera amb la massa i farcim la pasta.
Posem els rotlles en una safata de forn untada prèviament amb mantega.

La salsa:

Picolem la ceba ben petita i la posem a coure amb la mantega en un cassó a foc suau fins que sigui transparent.
Afegim la farina, donem unes voltes i anem afegint miques de llet fins aconseguir una salsa espessa, afegim el safrà, la tòfona ratllada i un polsim de nou moscada, sense para de remenar ho deixem un o dos minuts més.
Napem els canelons, els cobrim amb una mica de formatge ratllat i gratinem.

Que vagi de gust!































1 comentari:

  1. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Bego

    ResponElimina