Ingredients
per a quatre persones:
400
grams de cues de gamba pelades
200
grams de ceps congelats
1
porro gros
2
cullerades de tomàquet triturat
40
grams de mantega
1
copa de brandi
2
cullerades de farina
8
fulls de lasanya precuita
Llet
sencera
Nou
moscada
Sal
Pebre
Oli
Per
la beixamel de cobertura:
1
ceba tendra
40
grams de mantega
1
i 1/2 cullerada de farina
1
tòfona en conserva
1
pessic de safrà
Llet
sencera
Nou
moscada
Sal
Pebre
Formatge
ratllat
Elaboració:
Posem
els fulls de lasanya en remull amb aigua calenta, seguint les indicacions del
fabricant.
Tallem
el porro el més petit possible, picolem els ceps prèviament descongelats i no
llancem el suc que desprenen., tallem les cues de gamba a daus menuts.
Posem
un cassó al foc amb la mantega, un raig d’oli, afegim el porro i deixem fer a
foc molt baix fins que sigui transparent.
Introduïm
els ceps amb el seu suc i deixem coure entre vuit i deu minuts, afegim les
gambes, el tomàquet, el brandi i ho flamegem
i deixem coure dos o tres minuts.
Escampem
la farina per sobre, donem dues voltes i comencem a incorporar la llet de mica
en mica sense parar de remenar. S’ha d’aconseguir una massa una mica consistent
per a poder-la treballar a l’hora de farcir la pasta, salpebrem lleugerament i
empolsem amb nou moscada.
Traiem
del foc i deixem refredar a temperatura ambient, a mesura que es refreda també
agafa més consistència.
Traiem
la pasta de l’aigua i la posem sobre un drap de cotó.
Omplim
la mànega pastissera amb la massa i farcim la pasta.
Posem
els rotlles en una safata de forn untada prèviament amb mantega.
La
salsa:
Picolem
la ceba ben petita i la posem a coure amb la mantega en un cassó a foc suau
fins que sigui transparent.
Afegim
la farina, donem unes voltes i anem afegint miques de llet fins aconseguir una
salsa espessa, afegim el safrà, la tòfona ratllada i un polsim de nou moscada,
sense para de remenar ho deixem un o dos minuts més.
Napem
els canelons, els cobrim amb una mica de formatge ratllat i gratinem.
Que
vagi de gust!
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaBego